Skocz do zawartości

Co poradzić w takiej sytuacji?

soon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu prowadzę i linkuję stronę www.speedmp3.pl . Rozwijała się ok, osiągnęła 2,500 uniq, była na 2 pozycji pow frazą "wyszukiwarka piosenek", aż naglę krach. Od dwóch dni spadłem masakryczne na każdej frazie

Stronę linkuje w linkme.pl pod kilkoma frazami:

Wyszukiwarka piosenek - 209 linków

Wyszukiwarka mp3 - 189 linków

MP3 - 135 linków

Feel mp3 - 49 linków

Najnowsze mp3 - 20 linków

Pliki mp3 - 17 linków

Oraz kilkoma stronami z unikalnymi artami na temat mp3 i w treści linki (strony też są pozycjonowane przez linkme i posiadają wysokie pozycje na frazy które docelowo pozycjonują speedmp3.pl).

Linki w linkme nie zostały dodane gwałtownie, dodawane są od jakiś 2 miesięcy.

Jak wygląda sytuacja teraz?

Site nie spadło. Pozycje spadły o kilkadziesiąt miejsc.

Nie bardzo wiem co mam robić. Czekać? Przekierować 301?

Linkuj dalej i o ile to możliwe zmieniaj pomału źródło linkowania. Własne zaplecze i w mniejszym stopniu inne systemy. Niestety nikt ci nie powie kiedy zdjęte zostana filtry ale poczekaj tak do 3ch miesięcy jak nie zmieni się nic w tej kwestii zrób 301. Jak ci się bardzo śpieszy kup nową domenę i 301 na nią.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Linkuj dalej i o ile to możliwe zmieniaj pomału źródło linkowania. Własne zaplecze i w mniejszym stopniu inne systemy. Niestety nikt ci nie powie kiedy zdjęte zostana filtry ale poczekaj tak do 3ch miesięcy jak nie zmieni się nic w tej kwestii zrób 301. Jak ci się bardzo śpieszy kup nową domenę i 301 na nią.

Tak, tylko, że serwery kosztują, adsense nie zarabia itp. 3 miesiące to bardzo długo.

Przygotowuje nową wersję strony, gdzie już znajdzie się trochę więcej unikalnego contentu itp. Lepiej tą nową wersję otworzyć na nowej domenie z tą domenę przekierować 301? Czy otwierać na tej samej?

tak wiem, że długo ale co 3 miesiące jest średnio update pr, a filtry są zdejmowane najczęściej przy update pr. Najczęściej znaczy, że chyba zawsze. Przynajmniej ja nie miałem sytuacji by filtr jakiś został zdjęty na moich stronach między poszczególnymi updejtami.

Staraj się też jak najbardziej różnicować anchory. Myślę, że to tez może być jedna z głównych przyczyn filtrów jak pozycjonujesz np. 3 frazy, a do strony prowadzi 10 różnych anchorów na kilkadziesiąt tys. linków. Ciężko to nazwać naturalnym. Nie wiem jak jet w twoim przypadku ale zrób analizę i staraj się dopatrzyć ewentualnych przyczyn filtra poza systemem wymiany.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zmień stronę.

W ogóle się nie dziwię, że dostałeś filtra. Strony MFA na gotowych skryptach z Allegro... No nie rób sobie jaj. To kwestia czasu, aż dostają filtra. W 15 sekund znalazłem przynajmniej 15 takich samych stron jak Twoja, oferujących te same funkcję.

Wysil się. Na Adsens'ach da się zarobić, ale w trochę bardziej wyszukany sposób.

A takie strony jak Twoja to tylko pod SWL'e bo się nawet ładnie indeksuje.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Tak darmowy skrypt, bo przygotowuję coś większego i to było tymczasowe, ale zauważyłem, że oglądalność osiągnęła 2,500 więc myślałem sobie, że nie jest źle i na spokojnie pracowałem nad nową wersją.

Czyli to kwestia zbyt małej odrębności tematycznej od innych serwisów, a dokładniej tego samego skryptu, formatu linków itp?

Linkować dalej, wprowadzić nową wersję i czekać na zdjęcie filtra?

Czy nową wersje odpalić na nowej domenie, a tą co jest teraz przekierować 301 na nową?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności