Skocz do zawartości

Problem ze spamem

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze swoimi qlwebami (w sumie przyjemny;) ) . Na domenie mam zainstalowane 3 qlweby (kupione bazy) i teksty piosenek. Ostatnio zaczął site szaleć (w górę) ale nie w tym rzecz.

Szkoda, abym dostał jakiegoś bana i myślę nad trzema opcjami:

- wyczyścić je ze śmieci (aby wyglądały normalnie, wstawić swój szablon i prowadzić rozsądne katalogi

- wyrzucić całą bazę i postawić tam katalogi na innych skryptach które google bardziej lubi

- pozostawić jak jest ciesząc się sporą ilością punktów z swl-i ryzykując, że pewnego dnia mogę dostać bana (wchodząc na te katalogi na pewno byście nie dodali tam nawet zapleczówki, a więc ryzyko bana duże.....)

* czwarta opcja to wasze sugestie

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Najlepiej połączyć rozwiązania, które Ci przyszły do głowy :)

Czyli:

- wyczyścić śmieci

- wstawić własny szablon

- moderować na bieżąco (żeby znowu nie powstał śmietnik)

- można zostawić swl (bo raczej bana bez ostrzeżenia nie złapiesz, prędzej jakiś filterek), ale na własne ryzyko

Co go rodzaju katalogu - wątpię, żeby google miało jakieś ulubione.

Każdy można zamienić w śmietnik i każdy może być zadbany i wartościowy.

Moja rada (tak żeby się trochę google podlizać) zamiast standardowo dodawać jakieś strony z katalogu na stronę główną, wypełnij ją dobrym tekstem. Tematyka: reklama, marketing, coś o Twoim katalogu.

Kto powiedział, że katalogi powinny być ubogie w treść ;) Nawet jak dosztukujesz kilka stron z treścią (swoją oczywiście a nie reklam stron) to:

- chętni żeby dodać stronę się znajdą (bo tak już jest)

- robocik będzie miał więcej do poczytania (a jak będziesz pisał o katalogu to można treść efektywnie wykorzystać pod pozycjonowanie)

- jak ktoś dodaje ręcznie to może samemu się na chwile zatrzyma i poczyta

Oprócz tego, że czyjś link nie trafi na główną, takie rozwiązanie ma same plusy.

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności