Skocz do zawartości

Temat na pracę magisterską o pozycjonowaniu

moniatek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak na kierunek "informatyka" powienieneś o wielu technicznych sprawach napisać i poprzeć praktycznymi przykładami. Samo pozycjonowanie, techniki itp. czyli to co jest w książkach to trochę będzie takie lanie wody :) Moim zdaniem jakiś ogólny temat nadaje się bardziej na licencjat. Na magistra powinieneś napisać co najmniej jakiegoś narządzie wspomagające pozycjonowanie ..

...

tez nad tym myslalem ale po przeczytaniu gdzies 5-7 ksiazek dostepnych na rynku polskojezycznego zrodla poza wlasnym doswiadczeniem nei ma, ksiazki zawieraja pobiezna wiedze do streszczenia na 3 kartkach a4, ksiazka kobisa to w polowie proba zainteresowania linkornem - autoreklama? inne to ciagle mielenie wody, podobnie jak forum w znacznym stopniu raczej nadaje sie jako platforma do rozwiazywania jakis wzajemnych problemow szukania pomocy niz do nauki czy pisania pracy.

Ja się pochwalę, właśnie uzyskałem tytuł mgr inż :) I choć w tytule mojej pracy było słowo "Pozycjonowanie",

praca nie ma nic wspólnego z pozycjonowaniem rozumianym tutaj na forum :yahoo:

Pozdrawiam, i życzę powodzenia.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Promotorka kazała mi wymyśleć nowe narzędzie pomocne przy pozycjonowaniu, any ideas ?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Witam,

Również w tym roku akademickim piszę pracę na temat pozycjonowania :) Widzę, że temacik popularny :) Wydaję mi się że temat typu "...optymalizacja i pozycjonowanie..." daje dość szerokie pole do popisu. Opisujesz co i jak, pozycjonujesz na parę różnych sposobów wklejasz różne wykresiki, zestawienia, opisujesz dostępne narzędzia, tworzysz sam jakieś przydatne i je opisujesz wklejając jakieś kawałki kodu, opisujesz pojęcia związane z SEO, piszesz jak było, jak jest i w jakim kierunku zmierza itd. ;)

Na razie standardowo pisanie samej pracy stoi w miejscu jedyne co to parę stronek do wypozycjonowania tworzę i szeroko rozumiane zaplecze ;)

Jeż... jeżeli skończy mi się wena twórcza lub będę potrzebował inspiracji pozwolę sobie odezwać się do Ciebie :)

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...

hmm.. Do wtorku musze podac moja propozycje tematu pracy magisterskiej :)

Moze ktos ma jakies propozycje? :P

Tematyka seo, wyszukiwarki, strony internetowe, e-biznes :) Studia: informatyka, specjalnosc: programowanie :)

Mam pare koncepcji.. od napisania narzedzia do wykrywania spamu w wyszukiwarkach, po pisanie oprogramowania generujacego piekne spamiki a konczac na stworzeniu wlasnej wyszukiwarki :) Raczej nie interesuje mnie opisywanie samego procesu pozycjonowania..jednak jest to srednio techniczna sprawa, bardziej taki temat by pasowal na studiach z marketingu :)

Z gory dzieki za wskazowki :)

pozycjonuj.png

hmm pamiętam identyczne hasła;) Zmień promotora póki nie jest za późno:) To tylko praca mgr a nie co najmniej doktorat!

Większość doktoratów też "już była" :) w końcu często w 50% składają się z przypisów.

ale gazy ma rację najgorszy promotor to "przeambicjonowany" promotor, ale może sobie tylko tak powiedział(a). :P

Jednak praca magisterska w przeciwieństwie do licencjackiej powinna teoretycznie zawierać jakąś część badawczą / twórczą.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności