Skocz do zawartości

Lista pytań po 3 godzinach

BrickB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Po 3 godzinach czytania forum uzbierało mi się sporo pytań na które nie umiem znaleść jednoznacznej odpowiedzi.

Ogólnie temat wyszukiwarek obcy mi nie jest - ale nienawidze go już bardzo

Jeżeli robię strone i zrobie na środku litere A to ta litera będzie i koniec.

A z wyszukiwarkami czarna magia - raz coś działa, raz nie. A jak działa to zmienią coś w googlu (jak ostatnio) i zaczyna się zabawa od nowa.

Robiąc strony internetowe proponowałem klientom pomoc przy wyszukiwarkach. Teraz juz zrezygnowałem z tego - nie mam siły i nerwów.

Pytania:

1. Kogo mogę klientom polecać do pozycjonowania

Jest firma https://www.thesis.pl/ która daje gwarancje na usługę ale nic bliżej nie wiem.

2. Znalazłem listę katalogów https://katalogi-stron.memory.pl/ ale już zupełnie nie wiem do którego katalogu dodawać stronę, czy do wszystkich ? Czy tylko do www.webwweb.pl ?

3. Stosować warstwy ukryte czy nie ? Widze google ładnie je czyta i zapamiętuje ale może to ma jakieś skutki uboczne ? Oczywiście nie są ukryte np tekst w kolorze tła tylko mają zdefiniowany styl np. display:none

Dzięki z góry za odpowiedzi i przepraszam jeżeli pytania już gdzieś były.

Jest firma .... która daje gwarancje na usługę

jasne, firma zna kolejne planowane posuniecia google i gwarantuje bla bla bla? a jesli ktoregos dnia np radykalnie zmieni sie algorytm i wszystko stanie do gory kołami? jest taki punkt w gwarancji?

dodawaj do katalogów, które nie odwdzięczą Ci się rel=nofollow lub 302, czyli do wiekszosci z listy. ale webwweb to obecnie najwieksze mozliwosci i duza pomoc w pozycjonowaniu.

warstw ukrytych nie stosuj - paskudnie to (nie)wygląda a i bez tego mozesz byc wysoko

Wpisz sobie w google "katalog stron" zrób liste katalogów

i stosując sie do wskazówek

dodawaj do katalogów, które nie odwdzięczą Ci się rel=nofollow lub 302
i do takich z linkami bezpośrednimi

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

co się stanie za miesiąc nikt nie wie, ale wchodzisz na stronę i robisz right click >> pokaż źródło i juz wiesz, czy jest rel=nofollow, potem jesli widzisz, ze linki nie sa bezpośrednie, kopiujesz adres odnosnika i wklejasz go do jakiegokolwiek z narzędzi tutaj

i już wiesz, czy jest 302 ;) roboty co nie miara, ale nikt nie mówił, że zbieranie linków jest łatwe i przyjemne ;)

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Co do warstw ukrytych - kto wie, czy w najbliższym czasie nie zaczną być interpretowane, jak to było z komentarzami (<! -->) kiedyś - czyli wręcz jako spam. Tylko to by wymagało znacznego zwiększenia zapotrzebowania na moc obliczeniową dla parsera wyszukiwarki.

Katalogi - jeśli chodzi o pozycję w wyszukiwarkach, to jak koledzy radzili. Ale dodanie strony do katalogu np. dającej rel=nofollow (o ile jest darmowe) na pewno nie zaszkodzi, a zawsze jakiś odwiedzający może kliknąć w znaleziony w tkaim katalogu link.

Straszna sprawa z tymi katalogami. Przykładowo zarejestrowałem się na jakimś pt "Rotmistrz", wpisałem stronę a na koniec dostałem komunikat że użyłem niedozwolonych słów i przez 24 g się nie zaloguje ;)

Nic takiego nie wpisałem...

A jeżeli na jakimś forum jest 6tys użytkowników i każdemu dodam w podpisie link to dla google będzie to róznica niż w podpisie miałby link tylko jeden user ?

Czy do katalogu na WP lub na INTERII warto dodawać strony ? (jak chodzi o googla bo jak chodzi o wspomniane strony to na pewno)

Czy do katalogu na WP lub na INTERII warto dodawać strony ? (jak chodzi o googla bo jak chodzi o wspomniane strony to na pewno)

Czy warto do katalogu ? Coz.. dziwne pytanie...

Natomist porownujac wejscia z ONET i WP (to moge porownac) to do ONET JAK NAJBARDZIEJ natomiast do WP chyba nie... bo płatny a wejscia z WP mam znikome w przeciwienstwie do ONET (i to darmowy).

A to ja widze u klientów różnie z tymi wejściami.

U jednego np rozkład WP/ONET jest pół na pół

www.ranking.pl podaje prawie po równo czyli 15%.

Dodanie do katalogu WP skutkuje pojawieniem się strony we wyszukiwarce.

A na ONECie też ?

Pytanie może nie sprecyzowałem dobrze:

Czy dodanie do katalogów WP, ONET, INTERIA ma taki sam wpływ na wyniki w Google jak dodanie do innych, mniej znanych katalogów ?

Czy dodanie do katalogów WP, ONET, INTERIA ma taki sam wpływ na wyniki w Google jak dodanie do innych, mniej znanych katalogów ?

to zależy od klienta, ja mam takich znajomych co mają onet na stronie startowej i tylko onetem szukają bo nie wiedza ze istnieje google - i rankingi im nie w głowach

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności