Skocz do zawartości

Google i powielanie treści

Liszyn

Rekomendowane odpowiedzi

po wpisaniu np. frazy sklep BMW Sauber do tej pory nasza strona była w TOP10, w tej chwili na pozycji 30 w wynikach pojawia się link do podstrony sklepu z regulaminem

U mnie w tej chwili strona główna wyświetla się na 20 pozycji i wygląda to na zakończenie okresu FSB, a nie filtr czy DC. Poza tym podana wcześniej fraza nie znajduje się w treści strony ani w anchorze nawet jednego linka.

nagle po 3 tygodniach działalności "profesjonalistów" strona nagle zniknęła z wyników

Chciałabym zwrócić uwagę na to, że strony pozycjonuje się miesiącami, czasem latami i nie można osądzać firmy po zaledwie 3 tygodniach pracy tym bardziej, że strona nie zniknęła z Google tylko lekko spadła. Jej optymalizacja jest słaba, jednak mimo wszystko radziłabym nie mieszać się do pracy pozycjonera, bo to praktycznie zawsze prowadzi do problemów.

Jej optymalizacja jest słaba
Za samo to firma powinna dostać po łapach chyba że klient się nie zgadza na żadne zmiany, ale w takiej sytuacji osobiście nie brał bym zlecenia.
jednak mimo wszystko radziłabym nie mieszać się do pracy pozycjonera

Jak na razie nikt tu nie mówi o wtrącaniu się tylko o pewnego rodzaju audycie i bardzo dobrze bo czas skończyć z firmami, które miesiącami robią ludzi w jajo i wymyślają bzdurne argumenty na obronę swojej nieudolności.

tak na szybciutko - tak jak już wyżej wspomnieli przy 50bl mało czego można by się spodziewać, pozycje, które były na top10, to tak jak Lexy wspomniała - wynik FSB - FreshSiteBonus czyli "prezent" od google dla nowych stron przejawiający się wysokimi miejscami na określone frazy związane z www przez przez pewien czas.

Proponowałbym zoptymalizować strone czyli : friendly URL, zmienne TITLE oraz description - to takie minimum. No i skądś zacząć pozyskiwać linki... ;)

PS. Jak długo "firma pozycjonerska" pracuję nad tą stroną :tancze: ?

Z tego co ja zrozumiałem to 3 tygodnie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dokładnie, toż to już top 1 być powinien na wszystkie frazy :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie tylko chodzi tu o pozycję ale o podejście firm 0 optymalizacji w 3 tygodnie chyba by się wyrobili, a klient jest dezinformowany i musi szukać wiedzy na forum beznadzieja.

Dzięki za wszelkie rady, są na pewno bardzo cenne.

Nie mam zamiaru wtrącać się w pracę pozycjonera, poprostu zauważyłem problem, że strona zniknęła z wyników wyszukiwania, probowałem wyjaśnić to w firmie, ale otrzymałem odpowiedź taką jak już tu wielokrotnie. W związku z tym, że mimo iż jestem laikiem w kwestii pozycjonownia odpowiedź wydawała mi się mało wiargodna, chciałem ją zweryfikować z tutejszymi specjalistami. Dostałem wiele cenny uwag za co bardzo dziękuję.

Jednocześnie chciałbym wyjaśnić po raz kolejny - nie zamierzam się wtrącać w pracę firmy, a jedynie chciałbym w porę reagować na wszelkie "podejrzane" sytuacje. Po drugie wiem, że pozycjonowanie to jest proces długotrwały i mam świadomość, że na wyniki trzeba poczekać - mam nadzieję, że się doczekam. Co do optymalizacji to czekam na wytyczne firmy, bo oczywiście zgodziliśmy się na potrzebne zmiany w kodzie i również wydaje mi się, że w ciągu 3 tygodni mieli czas, żeby przygotować wytyczne w tym zakresie.

A i na zakończenie.... sytuacja powoli wraca do normy, tzn. strona jest na podobnych pozycjach jak przed "zamieszaniem" wiec można przypuszczać, że jest to wynikiem "zamieszkania" wyników w ostatnich dniach, o którym juz ktoś pisał na tym forum

Jeszcze raz wszystkich gorąco pozdrawiam.

Liszyn sory za dość sarkastyczną wypowiedź ale w 3 tygodnie nie zrobisz praktycznie nic. Chyba, że ktoś celowo chce stronie zaszkodzić ale pewnie i na to dużo więcej czasu potrzeba. Prawdę mówiąc nie wiem co to za firma i czy nie stosowali jakichś starodawnych praktyk jak ukryte teksty na stronie nafaszerowane słowami kluczowymi i inne. Jednak powinni zacząć od optymalizacji tej strony co nie znaczy że brak takowej przyczyniło się do jakichś filtrów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności