Skocz do zawartości

[PHP/MySQL] Przeniesienie art'ow z ML na WP

starling

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zmienić skrypt ML na Wordpress na kilku stronach.Przeniesienie wiążę się z eksportem około 100 artykułów.Ponieważ pola w bazie danych w ML i Wordpressie są dość odmienne postanowiłem ręcznie przykleić wszystkie posty. Problem jest jednak w tym że wordpress kompletnie inaczej generuję linki niż skrypt ML.

Dla przykładu link w ml wygląda tak:

n-3-co_to_jest_feng_shui_.html gdzie 3 to id posta.Stworzyłem w wordpressie strukturę generowania /n-%post_id%-%postname%.html .

Problem tkwi jednak w tym że id w wordpressie nie są nadawane w kolejności 1,2,3 tylko dość rotacyjnie. Ustawianie linków na sztywno też nie daję odpowiednich rezultatów.

Czy ktoś pomysł jak sprawnie przenieść bazę w mocnych linków lub poprzez wkładanie ręczne uporać się z generacją linków?

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

A musisz miec takie same linki ?

Zrob przekierowanie w pliku .htaccess i po problemie (dla kazdego artykułu).

Z tym rotacyjnym nadawaniem ID to jestem w szoku , bo nigdy nie stwierdziłem.

Dziwię sie tez ze nie działa Ci na sztywno adres, przecież dla każdego postu można wpisać URL

A musisz miec takie same linki ?

Każdy z wpisów był podlinkowany,a robienie reguł dla każdego artykuły z osobna to trochę pracy.

Z tym rotacyjnym nadawaniem ID to jestem w szoku , bo nigdy nie stwierdziłem.

Generalnie sprawdzając ciąg artykułów nie zauważyłem żeby były inkrementowane o 1, czasem o 2, czasem o 3,nie widzę tu specjalnej reguły.

Dziwię sie tez ze nie działa Ci na sztywno adres, przecież dla każdego postu można wpisać URL

Miałem błąd w htaccess, już naprawiony.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Po to wymyslono przekierowanie 301 aby moc była z tobą i twoimi zmieninymi adresami :)

Co do inkrementacji wiecej niz jeden to może jakoś dziwnie dodajesz wpisy , wiec nie jestem w stanie pomoc bez kodu.

Ja bym to zrobił tak , pomieszałem troche kod PASCAL i PHP chodzi o idę , ML tabela z danymi z ML

WHILE NOT ML.EOF DO 

BEGIN

$post_data = compact('post_content','post_title','post_date','post_date_gmt','post_author','post_category', 'post_status');
	$post_data = add_magic_quotes($post_data);
	$post_ID = wp_insert_post($post_data);

ML. NEXT;
END;

Oczywiście skrypt tem moglby jednoczesnie generowac plik .htaccess itd. itp. bo tak było by najprosciej

Jak napiszesz prosty skrypt to i moze uda Ci sie go sprzedać , u mnie ceny miała by 4 cyfry :) to tak jakby komuś przyszła do głowy koncepcja żebym napisał coś takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności