Skocz do zawartości

Bezpieczne miejsce do testów

stu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobić sobie bezpieczne miejsce dla testów roboczych stron. Jednocześnie nie chciałbym żeby te strony/dane mogły być kiedykolwiek widziane przez innych internautów. (blokada przed indeksowaniem przez wyszukiwarki/ zrobieniem kopii przez google / umieszczenie linków do nich gdziekolwiek itp.) Jak to zrobić?

Mam pomysł: hasło na folder(subdomene) z plikami strony. Ale czy to zblokuje wyszukiwarki. Są inne metody bez użycia hasła.

Proszę o podanie innych rozwiązań.

Chciałbym zrobić sobie bezpieczne miejsce dla testów roboczych stron. Jednocześnie nie chciałbym żeby te strony/dane mogły być kiedykolwiek widziane przez innych internautów. (blokada przed indeksowaniem przez wyszukiwarki/ zrobieniem kopii przez google / umieszczenie linków do nich gdziekolwiek itp.) Jak to zrobić?

Mam pomysł: hasło na folder(subdomene) z plikami strony. Ale czy to zblokuje wyszukiwarki. Są inne metody bez użycia hasła.

Proszę o podanie innych rozwiązań.

zrób sobie serwer na localhost. najpewniej i najszybciej. działa bez dostępu do neta.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Zrób miejsce na domenie / subdomenie, o której nikt nie mógł słyszeć (coś nowego i niepromowanego) i zabroń dostępu robotą przez zwykłe nofollow w pliku robot.txt i jeszcze "nocache", wszystko żeby robot nie zobaczył i nie zapamiętał :)

Może niezbyt wyszukane rozwiązanie, ale zdecydowanie najprostsze :)

Pozdrawiam :)

lub zrób dostęp tylko dla twoje IP

Tak można ustawić tylko jeśli ma się stałe IP, jeśli zmienne to byłoby to bez sensu. Co chwile trzeba by było zmieniać dostęp dla innego IP. Według mnie propozycja Grim'a jest najlepsza i zarazem najprostsza sam kiedyś tak robiłem, ale to już dawno dawno temu jak chciałem różne rzeczy przetestować na serwerze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności