Skocz do zawartości

[PHP] include a <FRAME...

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Mając napisaną stronę w HTML, wczytujac do jednej z RAMEK strone z innego serwisu, ktora ma odnosniki w postaci

a href="FuelHisto/Andorra.E.htm

klikajac na ten link widze 'normalnie' kolejne strony (ładują się w ramce kolejne strony z tamtego serwisu pomimo, że w odsyłaczu nie ma pełnego adresu http).

Dokonując przebudowy własnego serwisu na PHP zastosowałem 'include' - w ten sposób dołączając tę samą stronę. Niestety z powodu tego, że odsyłacze nie są tam kompletne, następuje próba ładowania kolejnej podstrony z mojego serwisu więc nie widać nic (nie widać też grafiki).

Czy problem można w prosty sposób rozwiązać by nadal działało to tak jak w HTML przy FRAME ?

Mam nadzieję ,że jasno to opisałem. ;)

przykład dołączanej strony jest tu : http : // www .iru. org/Services/fuel/welcome.E.html

nie bardzo rozumiem... ramka dla przeglądarki jest traktowana tak, jak osobne okno - posiada swój adres bazowy, swoich referentów itd.

includujesz do ramki czy wprost na stronę?

Dżyszla napisał(a):
nie bardzo rozumiem... ramka dla przeglądarki jest traktowana tak, jak osobne okno - posiada swój adres bazowy, swoich referentów itd.

includujesz do ramki czy wprost na stronę?

Do ramki robilem kiedys. Teraz include na strone. Nie chce stosowac ramek a chce by efekt byl taki jak w ramce.

Erbit nie bardzo rozumiem ale w przypadku PHP należałoby zbudować do tego jakiś szablon

// twoj naglowek

if ($_GET[kraj]=="nazwa_kraju") {

// include z pliku wykres dla danego kraju po prostu wyglądający jak w ramce

} else {

// tresc strony głównej

}

// stopka

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

no to w tym przypadku się nie da, chyba, że będziesz pobierał całą stronę obcą do zmiennej i zaieniał w niej linki, po cym puścił użytkownikowi - wada: gigantyczne obciażenie serwera.

Dżyszla napisał(a):
no to w tym przypadku się nie da, chyba, że będziesz pobierał całą stronę obcą do zmiennej i zaieniał w niej linki, po cym puścił użytkownikowi - wada: gigantyczne obciażenie serwera.

Tak - takie wyjscie bralem pod uwage, zresztą juz tak robie w przypadku kursow walut.

Nie bedzie to duze obciazenie dla serwera dlatego, ze strona ta jest aktualizowana raz w tygodniu - wystarzcy wiec pobrac ją, zapisać lokalnie na swoim serwerze a potem przed kolejnym wyswietleniem sprawdzic czy u żródła była aktualizowana, jeśli nie , to odczytać ją lokalnie a jeśli tak to pobrać, przetworzyć i zapisać lokalnie.

Niemniej szukałem łatwiejszego rozwiązania. Dziękuje wszystkim.

Dżyszla napisał(a):
no to w tym przypadku się nie da

aaa, racja, moja nieuwaga... tzn. czasem się da ale uzależnione jest to od ustawień zabezpieczeń serwera

Erbit napisał(a):
Niemniej szukałem łatwiejszego rozwiązania.

Tak czy inaczej musisz się połączyć z tamtym serwerem najlepiej chyba poprzez fopen();

pobrany content możesz później modyfikować w PHP usuwając fragmenty uzyskanego tekstu "od-do" pewnie da się to zrobić funkcją preg_replace();

oczywiście jeśli nie ma się zgody na takie przetwarzanie nie należy tego robić

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności