Skocz do zawartości

jak udostępnić to ***** konto komuś innemu?

wedrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Dostaję już dosłownie piany na pysku.

Pytanie jest proste: jak dać dostęp do konta adsense innemu użytkownikowi? Oczywiście chodzi mi o dopisanie go do konta tak, żeby mógł się logować na swoje dane.

Przekopałem się przez ileś za przeproszeniem gówna, znalazłem kilka pytań tego typu oczywiście wszystkie bez odpowiedzi.

Dodam, że konto ma taką możliwość - w tej chwili przypisanych jest tam 5 osób. Żadna z nich nie ma możliwości edycji tej listy / dodania/usunięcia użytkownika.

dymna.jpg

Czy chodzi Ci o dodanie "normalnego" konta AdWords do konta menedżerskiego "Moje Centrum Klienta"?

Jeśli tak to user którego chcesz dodać musi podesłać Ci swój ID klienta (dostępny w prawym górnym rogu po zalogowaniu do AdWords)). Jak go będziesz miał, to w "Moje Centrum klienta" klikasz "połącz konto", wpisujesz ten id i czekasz aż ten user w swoim koncie adwords zaakceptuje ten dostęp (pojawi mu się tam takie pytanie czy chce itp). Jak zaakceptuje to będziesz go miał podpiętego. Z tym że on dalej będzie miał dostęp tylko do swojego konta, a Ty, jako menedżer, do wszystkich podpiętych kont w MCK.

A jeżeli chcesz dać komuś dostęp do swojego "zwykłego" konta to robisz to w Moje konto -> Dostęp.

Tak to działa, o innym podpinaniu kont w AdWords nie słyszałem ;)

<edit>

Ups, rozpisałem się o AdWords A tobie chyba chodzi o AdSense. W AdSense to nie wiem :tancze:

A to w ogóle można? :tancze:
Gdziesz poczytalem, ze mozna dac PRZEZ adwords.

Tzn, dajemy dostep do AW i jesli konta AW i AS sa zwiazane, to wtedy user powinnien miec tez dostep do AS.

Nie sprobówalem tego, i sam jestem ciekawy, jesli to faktyczne dziala.

Wiec chetnie poczytam doswiadczen innych userow...

sam siebie zacytuję:

Dodam, że konto ma taką możliwość - w tej chwili przypisanych jest tam 5 osób. Żadna z nich nie ma możliwości edycji tej listy / dodania/usunięcia użytkownika.

Da się. Konto zakładała jedna osoba, cztery inne logują się do niego używając swojego loginu google.

Konto nie jest połączone z adwords.

Rwał nać.

adsensekv1.jpg

w765.png

dymna.jpg

W zakładce "moje konto" -> "dostęp do konta" powinieneś mieć oprócz listy osób mających dostęp do konta formularz "udziel dostępu". ale ten formularz pokazuje się tylko włascicielowi konta, jeśli go nie widzisz, to znaczy ze jesteś tylko osobą, której własnie udzielono dostępu a nie włascicielem tego konta.

Też przez to przechodziłem.

W moim przypadku, sytuacja wyglądała tak, że gdy rejestrowałem konto adsense, to nie używałem jeszcze konta google.

I mimo to, że w momencie jak google samo narzuciło mi używanie konta google do logowania w adsense i dodałem to konto google to i tak "główny własciciel konta" pozstał login z adresem e-mail poza google (nazwa@o2.pl).

Teraz jak chce dodać nowe konto to muszę się logować z adresem @o2.pl i mimo że nie mogę tam nic zrobić (widzę tylko monit, że nie mogę używać tego loginu do przeglądania i musze dodać nowe konto google) to mogę dodać kolejnego użytkownika, który będzie miał dostęp do konta adsense.

Teraz próbuję rozszyfrować jak usunąć wcześniej dodanego użytkownika, ale mam z tym nie małą zagwózdkę (jakby ktoś wiedział jak to będę wdzięczny za info).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności