Skocz do zawartości

Odpowiedzialność właściciela serwisu

graff

Rekomendowane odpowiedzi

to mi sie podoba i jest jedno znaczne:

"prezentowanie swoich sądów na forum internetowym nie może być uznane za działalność stricte dziennikarską, do której stosowane jest prawo prasowe i dopóki opinie pod artykułami nie staną się integralną częścią tych artykułów, brak jest podstaw do stwierdzenia, że mamy do czynienia z materiałem prasowym, który został opublikowany przez prowadzącego portal"

Marketing internetowy dla firm

Graff, świetny link.

Pomijając główny wątek, moim zdaniem bardzo ważny, chciałem jeszcze zwrócić Wam uwagę na jeden wątek poboczny, z artykułu:

Redaktor był też oskarżony o naruszenie obowiązku rejestracji portalu internetowego jako tytułu prasowego. Ten wątek został zakończony w lutym 2008 r. prawomocnym wyrokiem SO w Słupsku. Sąd uznał wówczas, że nie rejestrując portalu Szymczak naruszył prawo. Postępowanie ze względu na niską szkodliwość czynu zostało jednak umorzone.

IMO jedno z drugim nie trzyma się kupy. Portale nie podlegają pod prawo prasowe a właściciel nie może odpowiadać za użytkowników, z drugiej strony, nie rejestrując ich (zgodnie z prawem prasowym) łamie się prawo. Brak konsekwencji, z resztą nie pierwszy raz.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności