Skocz do zawartości

Google się na mnie obraził:(

silgar

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja jest taka. Mam stronkę jakieś 5 miesięcy. Zrobiłem sitemap i wysłałem do Google. Wszystko pięknie, boty Googla śmigały mi po stronce, nabiło mi się jakieś 10k site. Jakieś 3 tygodnie temu modernizowałem ją i musiałem zmienić konstrukcje linków wewnętrznych. Zrobiłem przekierowanie 301 i w indeksie Googla moje podstrony powoli zaczęły zmieniać adresy. Dlatego myślę, że to złażenie nie raczej nie ma wpływu na to co się stało. Kilka dni temu natomiast utworzyłem sobie subdomenę na tym samym serwerze wirtualnym. Zrobiłem nową stronkę do niej mapę i wysłałem mapę do googla. Od tego mniej więcej czasu na obu stronkach pojawiał się tylko bot, który pobiera mapę. W narzędziach googla pisze że mapa została pobrana żadnych błędów nie ma ale w polu "Liczba zgłoszonych adresów URL" jest "--". Próbowałem zgłaszać ponownie i ciągle to samo. Powiem jeszcze że na stronce ruch odbywa się normalnie, inne boty mnie odwiedzają, site się nie zmienił pozycja strony też nie. Nie wiem o co chodzi, chyba się te boty obraziły na mnie:/

Subdomena jest świeża więc na niej jest to jak najbardziej normalne - sam miałem kiedyś przypadek że na nowej domenie bot przez ponad tydzień pobierał tylko stronę główną i sitemapę, zanim zdecydował się zacząć pobierać pozostałe podstrony.

Dodanie nowej subdomeny nie powinno mieć wpływu na główną domenę. Być może to co obserwujesz to jest jakiś efekt uboczny 301 - poczekaj jeszcze trochę i zobacz co się będzie działo.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności