Skocz do zawartości

"seo system" dla os-commerce

strzeli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś kojarzy jakis dobry sprawdzony seo dopalacz (poza jeżowym;p) dedykowany os-commerce.?

Znalazłem kilka produktów pudełkowych w sieci, ktore w większym lub mniejszym stopniu spełniają moje oczekiwania. Jest ich conajmniej kilka.

Czy ktoś używał sprawdzał jakieś seo rozwiązania dla os-commerca i może coś polecić?

Mówimy tutaj o kwestiach takich jak modrewrite, 301, maskowania os-commercowych linków długich itd.

Dziekuje.

jesli chodzi o oscommerce i rodzine oscommercowa nie polecam ci tego sklepu calym sercem. zeby doprowadzic go do jakichkolwiek standardow trzeba wlozyc kupe kasy i czasu, ale jesli juz musisz, zainstaluj sobie creloaded ma juz seo.

czesc oczywiscie zwe nie polecam ani sobie ani klientom... ale czasami nie mamy na to żadnego wpływu... sam wiesz.

p.s. jakies doswwiadczenia z creloaded masz?

Póki co mało mnie przekonali, np.

- coś im SSL nie chce iśc pod firefoxem (demo odpaliłem dopiero pod IE).

- wszedłem demo sklepu i jak widze linki typu https://demos.creloaded.com/creloaded63pro/...4cfrcjtq8ap26d4 to od razu przestaje mi się to uśmiechać.. :)

hm........

Chyba chodzi generalnie o przystosowanie osc pod kątem seo. Na oscommerce.com takich kontrybucji cała masa. Podstawa to Seo URL's, Dynamic Meta Tags który ustawia title i meta tagi automatycznie dla każdego produktu i kategorii/podkategorii. Polecam jeszcze użyć cennika (price_list) który znakomicie spisuje się w swojej roli jak i w roli pomocnika indeksacji całego asortymentu sklepu.

Ja również polecam oscommerce.

Jak każdy soft ma wiele do dopracowania, ale i ma też wiele zalet.

Bardzo duża liczba modułów pozwala dostosować to oprogramowanie nie tylko jako sklep, ale również jako katalog produktów, bazę produktów np. w hurtowni, biuro podróży czy też może spełniać inne funkcjonalności...

Marketing w sieci - da się ?

Cześć dzieki za odpowiedzi.

Nie ma co za bardzo dywagować - osc już dawno stoi a sklep działa:) więc temat wyboru softu jest tutaj zakończony definytywnie:)

Co do seo systemiku - tak jak napisał titan - chodzi o optymalizacje pod kątem seo, a więc modrewrite, usunięcie długich linków,. modrewerite, dynamiczne meta tagi, jakaś htmlowa mapka produktów/kategorii ect.

Optymalnym rozwiązaniem byłoby znalezienie narzędzia "all in one" w którym niepotrzebne opcje po prostu bym nie zainstalował.

Łukasz,

Co prawda pytałeś prywatnie, ale skoro również publicznie to tutaj Ci napiszę. :)

Po pierwsze, ultimate seo url -> przyjazdne urle

Po drugie, title, description, ew. keywords.

Po trzecie, sitemapa

Po czwarte, bardzo lubię rozwiązanie z linkowaniem do 5 losowych produktów z każdej podstrony

Po piąte, komentarze

Po szóste, wykorzystuj do SEO każdy przejaw aktywności ludzkiej

Po siódme, śledzenie produktów powiązanych (tłumaczyłem Ci prywatnie jak to zrobiłem u siebie)

Po ósme, możesz sobie dopisać moduł z pingujący

Po dziewiąte, linkuj w sposób rozproszony

Po dziesiąte, jeżeli nie musisz korzystać z publicznego skryptu, zrób swój. To trochę kosztuje, ale daje profity.

(A prywatnie, przeanalizuj sobie nasze rozwiązania, które Ci pokazywałem)

Pozdrawiam, J.

cześć Michał, cześć wszyscy

hmm ok wiem jak zoptymalizować, szukałem raczej programów/rozwiązań które przyspieszą znacznie ten proces poprostu.

Ale ok.

Cciałbym jeszcze poruszyć temat "oscsid=be0bffb032c9ff29e0517b16a43e2714" - macie pomysły jak z tym walczyć? Szczególnie że wujek google na okrętke to indexuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności