Skocz do zawartości

Niewolnicy Google

kmiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Kwestia czasu i Google przestanie być monopolistą, ale pracę nad tym trzeba zacząć już teraz.

Prócz tego - masz rację. Nie ma się co łudzić że w takim tradycyjnym modelu internetu jaki aktualnie znamy w Polsce powstanie kiedyś jakakolwiek alternatywa.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zgadzam się we wszystkim z Kmiciem

Nie dostają filtra tylko bezwartościowe strony ale i wartościowe, googiel ma monopol i nieźle się rozpanoszył. Dostałem filtra na dwie najwartościowsze strony z danej frazy...

Myślę, że miło by było ujrzeć polską szukarke która by była taka jak google parę lat temu.

Pamiętacie czasy onetu gdy to pani krysia czy marysia ustalała index? zaczyna robić się podobnie z google, które wybiera strony na których sobie zarobi... a chyba nie o to w tym wszystko chodzi

pozdrawiam

Po przeczytaniu ciśnie mi sie jedno: złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.

Nie pasi - zabieraj wiaderko grabki i szpadelek i idź sobie z piaskownicy :) :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Po przeczytaniu ciśnie mi sie jedno: złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.

W końcu coś z sensem.

Ludzie, filtry były, są i będą.

Jak ktoś szaleje autem po oblodzonej jezdni i wjedzie do rowu, to pewnie ma pretensje do producenta, bo samochód do xxxx.

PS

@wyciorex, prześle Ci świeżynki, ok?

a myślicie że dlaczego ja polecam szczelac linkami w cały top20 ???

kmiciu powiedział to co wiekszośc z nas myśli tylko jakoś bała się powiedziec głośno

dostosowywanie się do wymogów google jest złe a najważniejsze jest to ze niczego nie daje

Marketing internetowy dla firm

Nie pasi - zabieraj wiaderko grabki i szpadelek i idź sobie z piaskownicy ;):P

Ciekawe jak będziesz pisał następnym razem jak google nie zdejmie Ci fiterków ;)

filtry mam nadal - na niektorych domenach od 3 lat, bana tez na jednej z domen - i nie placzę :P

ale malkontencić bede :P

Xann: LTFBWY :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@wyciorex, prześle Ci świeżynki, ok?

Przeprowadzam taki test ale wynik jest raczej oczywisty - potwierdze tylko to co przypuszczam. Jak jesteś w stanie przedawkować linkowanie dla swojej witryny(to chyba wszyscy przerobili - ja też) to tym bardziej jesteś w stanie zaszkodzić komuś innemu - mowa tu konkretnie o SWL'ach, kwestia kasy i czasu. Zamiast wydawać 1000 zł na reklamy wydajesz je na punkty i strzelasz.

Rozumem, że nie klaruje ci się robić tego dla bloga, forum czy tym podobne ale dla sklepu już ci się opłaci i bardzo prosze nie podawać mi tu merlinów onetów i allegro bo sklepów jest w Polsce kilka tysięcy.

Uważam, że jakaś forma docenienia w indeksie pod względem statystyk użytkowników na witrynie i ich zadowolenia skutecznie wypromowały by dobre strony a spam wycięło. Rzecz jasna nie mam pomysłu na to jak to zrobić i uprościłem to do granic możliwości ale nie ja tu miliardy zarabiam.

Zamiast wydawać 1000 zł na reklamy wydajesz je na punkty i strzelasz.

W kogo strzelasz? W stronę konkurencji?

Można, tak jak pisałeś przedawkować. Ale to tylko z własnej winy na własna stronę. Jeżeli linkujesz stronę normalnie, to żadne czyjeś bomby jej nie zaszkodzą.

Nie dostają filtra tylko bezwartościowe strony ale i wartościowe, googiel ma monopol i nieźle się rozpanoszył. Dostałem filtra na dwie najwartościowsze strony z danej frazy...

Na jakiej podstawie twierdzisz ze wartościowe dostają tez, jak oceniasz wartosc strony??

Dla kogo wartościowa, a dla kogo nie ;)

Ciekawe jak będziesz pisał następnym razem jak google nie zdejmie Ci fiterków ;)

A co to filterek to już nie ma na nie sposobów czy jak??

Ludzie, filtry były, są i będą.

:);):P

Święta racja :P

Jak jesteś w stanie przedawkować linkowanie dla swojej witryny(to chyba wszyscy przerobili - ja też) to tym bardziej jesteś w stanie zaszkodzić komuś innemu -

Trochę późno to robisz już są usługi od dawna w tej dziedzinie :P

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...c=56034&hl=

:)

Ja natomiast uważam, że temat jest trochę bez sensu. O ile mi wiadomo, zajmujecie się pozycjonowaniem w Google.xx, tak? Więc gracie wg. zasad Google, które nie zostało zrobione po to, żeby świat był lepszy, ani po to, żeby codziennie Wam szeptać miłe słówka do uszka i sprawiać, żebyście czuli się spełnieni.

Nie wiem ile lat mają najbardziej stękający, ale ... może tutaj odkryję wielką tajemnicę - Google to nie jest pani wychowawczyni w szkole, ani Wasza babcia, mama, etc. Google nie jest dobrym samarytaninem, nie jest Papieżem, ani panią pielęgniarką.

Google to machina, która ma generować wielką kasę jej twórcom i jeżeli chcecie coś z tego uszczknąć to musicie grać wg. jej (jak widać często zmiennych) zasad. Zasady są dwie, bardzo proste:

1. Google ma zawsze racje

2. Jeżeli Google nie ma racji, patrz punkt 1

I tyle, żadnej dodatkowej filozofii.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

...... Więc gracie wg. zasad Google, które nie zostało zrobione po to, żeby świat był lepszy, ani po to, żeby codziennie Wam szeptać miłe słówka do uszka i sprawiać, żebyście czuli się spełnieni. ..............

niczego nie wypozycjonujesz jak bedziesz grał wg zasad

Marketing internetowy dla firm

Stosując się do poniższych wskazówek, ułatwisz wyszukiwarce Google znalezienie i zindeksowanie witryny oraz określenie jej rankingu. Nawet jeśli postanowisz nie stosować się do tych sugestii, radzimy dokładnie zapoznać się z punktem ,,Wskazówki jakościowe". Opisano w nim pewne niedozwolone działania, które mogą prowadzić do całkowitego usunięcia witryny z indeksu w serwisie Google lub do innych konsekwencji. Witryna objęta sankcjami może nie być już wymieniana na liście wyników wyszukiwania na stronie Google.pl ani w żadnej witrynie partnerskiej Google.
Webmasterzy, którzy przestrzegają podstawowych zasad, oferują użytkownikom lepsze witryny. Dzięki temu uzyskują wyższe pozycje w rankingu niż [ nierzetelni partnerzy ], którzy tracą energię na stosowanie sztuczek.

https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=35769

Na pewno znalazłbym więcej, ale szkoda mojego czasu. Ja nie mówię, że te zasady są święte i zapewniają sukces w 100%, bo to oczywiste, że nie. Mówię jednak, że jeżeli ktoś ich nie przestrzega - to niech się dziwi, że potem dostaje bany czy filtry. Dodatkowo, mam też na myśli pewne zasady, o których nikt tam. Pisałem o tym w poście wcześniej, Google jest zrobione dla kasy i to jedna z rzeczy, o których powinniśmy pamiętać.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności