Skocz do zawartości

Niewolnicy Google

kmiciu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I zapominacie też że Google nie jest jedyną dostępną na rynku wyszukiwarką.

Google to nie elektrownia czy telekomunikacja, żeby skorzystać z konkurencji nie trzeba kłaść drutów czy światłowodów.

Kiedyś Polacy korzystali z wyszukiwarki Onetu a jednak przeszli później do Google, zapewne nie za sprawą jakiejś nagłej akcji promocyjnej, tylko z powodu lepszych wyników.

Google dba o jakość wyników, gdy zaczęli zauważać że na co drugiej stronie jest po 50 linków z SWLi to w końcu stwierdzili że to przegięcie i czas z tym skończyć.

Ich działanie jest dwufazowe, brudną robotę odwalają algorytmy, a resztę dopełnia czynnik ludzki, dzięki temu m.in. są tak skuteczni.

To że ostatnio pozwalali na dość dużo, nie musiało oznaczać że tak będzie zawsze.

Kiedyś Polacy korzystali z wyszukiwarki Onetu a jednak przeszli później do Google, zapewne nie za sprawą jakiejś nagłej akcji promocyjnej, tylko z powodu lepszych wyników.
Polecam przeczytanie postów na forum z czasów kiedy Onet tracił pozycję. Czy przypadkiem nie zbiega się to z wojną przeciwko pozycjonerom prowadzoną przez Onet?

Zapewne nie był to jedyny czynnik ale czy bez znaczenia?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

jakoś wyników w pełni moderowanych w onecie przyczyniła się do upadku ich wyszukiwarki , byli bardziej nastawieni na konsumpcje niż na rozwój

Ja przychylnie spoglądam na https://www.netsprint.pl/ mają największe szanse oczywiście z naszą pomocą znów wypłynąć ale czy chcą ?

Marketing internetowy dla firm

Polecam przeczytanie postów na forum z czasów kiedy Onet tracił pozycję. Czy przypadkiem nie zbiega się to z wojną przeciwko pozycjonerom prowadzoną przez Onet?

Zapewne nie był to jedyny czynnik ale czy bez znaczenia?

No a jakie ma znaczenie wg. Ciebie? Bo ja nie widze zadnego zwiazku :)
pozycjonuj.png

Jeśli miałbym wyszukiwarkę konkurencyjną dla Google i pozwalał na używanie linków do promowania pozycji stron. Wtedy każdy kto u mnie chce być wysoko jednocześnie w Google jest zbanowany lub zafiltrowany, bo ich regulamin tego nie dopuszcza.

Działanie ich algorytmów nie zeruje wartości takich linków by nie wpływały na pozycję, ale jest bardziej restrykcyjne, daje karę w postaci choćby filtra.

Niby mają prawo to zrobić, ale przy tej wielkości firmy takie działania nazwałbym raczej nieuczciwą konkurencją. Gdyby była oczywiście wspomniana na początku wyszukiwarka.

I tylko chodzi i filtrowanie za karę. Gdyby tylko zerowali wartości linków nie byłoby problemu.

"Ja przychylnie spoglądam na https://www.netsprint.pl/ mają największe szanse oczywiście z naszą pomocą znów wypłynąć ale czy chcą ?"

Problem w tym, że NetSprint indeksuje wyłącznie "polski internet" - jak dla mnie to za mało.

Fakt faktem wyniki są na dobrym poziomie.

Problem w tym, że NetSprint indeksuje wyłącznie "polski internet" - jak dla mnie to za mało.

czy ja wiem ? myślę ze i na Polskich stronach można by było zrobić sukces , z autopsji wiem ze rzadko czegoś szukam na zachodzi a jak juz to wszedzie przeszukuje nie tylko G ale od czegoś trzeba zacząc a netsprint ma najlepsze predyzpozycjie do tego by zaczą konkurowac pytanie czy chcą ????

Marketing internetowy dla firm

mnie w NetSprincie tylko odrzuca 5 pozycji linków sponsorowanych - to stanowczo o 2 za duzo, jednak gugiel idzie w tym samym kierunku wiec w sumie wychodzi na jedno

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Raczej z marną byle-jakością ich indeksu, wypełnianiem pola szukarki predefiniowanym tekstem, setkami popupów, dodawaniem do szukarki portalu i ślamazarnością działania strony. Jeszcze pozycjonerzy przyczynili sie do upadku - wyniki były zaspamowane i całkowicie nieadekwatne do szukanej frazy. Jak myślicie... czemu teraz mają wyniki z google?

Ciekawe ile % użytkowników wie w ogóle co to jest pozycjoner :) I na prawdę to kto z kim walczy mało kogo oprócz walczących interesuje.

jakoś wyników w pełni moderowanych w onecie przyczyniła się do upadku ich wyszukiwarki , byli bardziej nastawieni na konsumpcje niż na rozwój

Przemoderowane wyszukiwarki zawsze tak kończą. Przespamowane też :P

do tego by zaczą konkurowac pytanie czy chcą ?

Pytanie raczej czy mogą. Moim zdaniem nie mogą. Teraz jest już za późno na doganianie google przy użyciu wyszukiwarki. Może jakaś inna innowacyjna usługa.

"Ja przychylnie spoglądam na https://www.netsprint.pl/ mają największe szanse oczywiście z naszą pomocą znów wypłynąć ale czy chcą ?"

Fakt faktem wyniki są na dobrym poziomie.

poza tym netsprint prawie wcale podstron nie indeksuje

netsprint: Wyniki 1 - 10 z 4100

google: Wyniki 1 - 50 z około 251,000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności