Skocz do zawartości

Niewolnicy Google

kmiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dostają filtra tylko bezwartościowe strony ale i wartościowe, googiel ma monopol i nieźle się rozpanoszył. Dostałem filtra na dwie najwartościowsze strony z danej frazy...

Na jakiej podstawie twierdzisz ze wartościowe dostają tez, jak oceniasz wartosc strony??

Dla kogo wartościowa, a dla kogo nie :( a w tej dziedzinie ;)

Wartościowa dla ludzi, wyszukiwarka jest dla ludzi a nie dla robocików.

Fakt że miałem na kazdej z nich po dwa SWLe + swoje linki. Google dając mi filtr straciło w moim przypadku na jednej stronie na którą ludziska i tak wchodzą z poleceń.

Więc jeśli tak dalej pójdzie to google samo na siebie bata ukręci.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nigdy nie dojdzie do takiej sytuacji.

Też tak mówiłem a teraz co:

obrączka na palcu

dzieci na głowie

kredyty do spłacania

kryzys się zbliża

a za oknem zero śniegu i nie wiadomo jak Mikołaj dojedzie z prezentami

:):yahoo::yahoo:

a za oknem zero śniegu

Czachapl, w Olsztynie dzisiaj zaczął padać, więc może na święta będzie już w całym kraju ;-)

Nie obraź się ,ale akurat Google ma łeb na karku :yahoo:

Tu nie chodzi o kark tylko o to co nazywa sie:

życie

a za oknem zero śniegu

Czachapl, w Olsztynie dzisiaj zaczął padać, więc może na święta będzie już w całym kraju ;-)

U nas pada niby ale jest tak ciepło ze topnieje od razu :)

juz skończone "gorzkie zale" ? :yahoo: no to jak łzy otarte to podsumuje, że nawet jak powstanie alternatywna wyszukiwarka to te "żale" rozpoczna sie od nowa "bo do cholery dlaczego sąsiad ma mieć więcej krów ??" :)

@Lexy - pchnij ten śnieg na zachód :yahoo:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ciekawe ile % użytkowników wie w ogóle co to jest pozycjoner :) I na prawdę to kto z kim walczy mało kogo oprócz walczących interesuje.
Przecietny uzytkownik uwaza ze jak jakas firma chce byc wysoko to placi bezposrednio wyszukiwarce Google :D Popytajcie znajomych ;)
pozycjonuj.png

Żeby rozbić monopol google, i wprowadzić zdrową konkurencję, potrzeba silnego gracza, też stawiał bym na Yahoo, ale yahoo.pl przekierowuje na uk.yahoo.com, czy oni myślą, że wszyscy Polacy wyjechali do UK? :) Ja tam czekam, i myślę, że kiedyś Yahoo wejdzie na polski rynek i nie skończy jak ebay

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

juz skończone "gorzkie zale" ? wink.gif no to jak łzy otarte to podsumuje, że nawet jak powstanie alternatywna wyszukiwarka to te "żale" rozpoczna sie od nowa "bo do cholery dlaczego sąsiad ma mieć więcej krów ??" biggrin.gif

Dokładnie. Ciekawe jak wyglądałaby taka wymarzona wyszukiwarka pozycjonerów :D Indeks ustalany po liczbie punktów w weblinku, brak jakikolwiek zasad i spam na topie. Oczywiście każdy kto byłby niżej niż sąsiad rozpoczynałby tutaj takie samo ględzenie, gdyby ktokolwiek chciał z tego korzystać.

Problem w tym, że inne usługi w porównaniu z google są tak kiepskie, że nie ma nawet czego promować z wyjątkiem może MSN. Microsoft jest znany z praktyk monopolistycznych, więc wiadomo - co będzie domyślną wyszukiwarką w każdym nowym windows. Z resztą co mogą w tej kwestii zrobić pozycjonerzy? Byłoby raczej niepoważne robić jakieś bojkoty usług których nikt używać nie musi i które są darmowe i lubiane w poważnym serwisie.

Z resztą jedyne czym się może skończyć spadek udziału w rynku google to kolejny monopol dla microsoftu.

Co do onetu i walki z pozycjonerami. Wyniki były do kitu, portal wolny i zaśmiecony spamem i reklamami. Może jakaś walka była, może nie. Tak na prawdę to nie ma żadnego znaczenia. Ten portal jest traktowany jak dodatek do wyświetlanych reklam (i widać to na każdym kroku). To że spadek pozycji był spowodowany jakąś walką to bzdury. Podobnie przeciętnego użytkownika internetu obchodzi, że webdesignerzy nie lubią IE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności