Skocz do zawartości

Siła linków z wygasłej domeny A i 301 do B?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Załóżmy, że miałem kiedyś domene A, którą linkowałem i miała już jakąś moc. Jednak strone zamknąłem domena wygasła a strona poleciała z indeksu. Gdy teraz mam domene B, to czy opłaca się znowu zakupić domenę A i zrobić z niej przekierowanie 301 do domeny B. Czy te linki, które istnieją do domeny A przeniosą swoją moc na domene B? Czy w ogóle będą miały jeszcze jakąś moc? Pozdrawiam

To może powiem to jeszcze raz. Miałem domene A która wygasła ale jej podstrony i artykuły są jeszcze zaindeksowane w G przy site: . No i na nowej domenie B są te same artykuły także zaindeksowane. Nie chce, że by G posądziło to o duplikat i co by było najlepszym rozwiązaniem? Czy sama treść w wynikach site: jest prawdziwa? Chodzi mi o to, czy jeśli G znajdzie gdzieś indziej taki sam art jak z tej wygasłej domeny A mimo iż podstrony są dalej zaindeksowane to czy posadzi to o duplikat?

Czy Google posadzi to jako duplicate content jak zrobie przekierowanie 301?

Przekierowanie 301 jest wg Google jedynym słusznym rozwiązaniem w takiej sytuacji i właśnie dzięki niemu unikniesz DC. Pamiętaj tylko aby nie robić przekierowania całości na stronę główną tylko na odpowiednie podstrony, czyli artykuł 1 serwisu A na artykuł 1 serwisu B.

Nie ma problemu. 301 to nic innego jak sygnał dla odwiedzających (w tym robota google), że twoja strona jest teraz w innej lokalizacji. Przecież zmiana CMSa i wyglądu to nie przestępstwo. To całkiem normalna rzecz.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności