Skocz do zawartości

1 błąd i jeden problem w mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

I znowu potrzebuje waszej pomocy

W jednym z katalogów nie mogę utworzyć pełnego zestawu map dla Google, wyskakuje mi taki błąd

'Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/fotografix/ftp/nek/linkiem_goo/otwarty_admin/admin_functions.php on line 246'

w katalogu jest ponad 11000 wpisów, mapy mam podzielone na części po 3500, ale nawet mniejszych nie chce tworzyć, link do katalogu www.linkiem.nek.pl

Stało się tak w zasadzie bez żadnej przyczyny kilka dni temu w jednym z katalogów .. w drugim jest OK'

Pyt. 2

W zakładce 'Najpopularniejsze' nie wyświetlają się żadne wpisy, czy trzeba tam coś zmieniać w kodzie w pliku top.php żeby ta zakładka działała?

Z góry dziękuję za podpowiedzi .........

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Rozumiem że powinienem zmienić w pliku 'php.ini' zmienną 'max_execution_time' na wartość wyższą lub wstawić '0', wtedy będzie bez limitu ... tylko dostęp do tego pliku ma chyba admin serwera bo ja mam tą zmienną w pliku 'phpini.txt' a tu zmiana nic nie da ?

katalogi są postawione na hostingu - nazwa.pl

Muszę trochę zmienić pierwsze pytanie ... rozmawiałem z działem technicznym hostingu i niestety nie ma możliwości zmiany 'max_execution_time', bo i tak mam ustawiony czas na max. - czy z poziomu samego skryptu otwarty_mini można w jakiś inny sposób ten problem obejść .... ;)

Akurat że NetArt jest bardzo słabym hostingiem to się nie zgodzę ... jestem tam chyba już czwarty rok, mam u nich 21 stron www [ moich i klientów ] i nigdy nie miałem żadnych problemów.

Wręcz przeciwnie bywało i tak że w środku nocy mi dane odzyskiwali jak przez pomyłkę wywaliłem nie te katalogi.

Ten problem jaki się pojawił z mapami w moim katalogu, musi być spowodowany jakimś błędem w tym katalogu, mapy robię mniej więcej co drugi dzień i wszystko był ok', a cztery dni temu raptownie zaczął ten błąd wyskakiwać - w drugim katalogu mapy się tworzą bez problemu, jakby była to wina hostingu to pewnie dużo wcześniej bym miał problemy.

A co do hostingu to przed NetArt'em byłem w dwóch innych firmach [ reklamowali się że mają bardzo tani i świetny hosting ].

Jedna z tych firm miała niesamowity czas reakcji na wszelkie prośby, np. domenę potrafili dwa tygodnie dopisywać do dns'ów, a i to musiałem co najmniej kilkanaście maili wysłać i wiele razy zadzwonić [ w NetArt w kilka minut dopisują, zresztą na wszystkie moje prośby reagują bardzo szybko ]

Najlepsza była druga firma - w sierpniu wykupiłem u nich serwer, a we wrześniu mnie zawiadomili że firmę zwijają, mogę przejść do innej która ich wykupiła - dopłacając prawie drugie tyle, albo zrezygnować - tylko że mojej kasy mi nie oddadzą.

Dlatego wolę już NetArt - a nie firmy które sobie w domu parę serwerów postawią i później nawet skontaktować się z mini to niezła sztuka bo telefonów nie odbierają :soczek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności