Skocz do zawartości

Satystyki stat.4u.pl

day

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie przyuwazylem reklam w stat4u

wlasnie mam pytanie do stat4u, czy wyświetlacie rekalmy?? Mam stat4u na kilku stronach i zauważylem ze czasem przy wejsciu na strone probuje sie wyswietlac w nowym oknie reklama. Korzystam z oplaconego hostingu, domen globalnych i wlasnych skryptow, jedyne co mam z zewnatrz to statystyki stat4u i je podejrzewam o to ze czasem probuja wyswietlac reklame.

dodam ze jedna z moich stron zostala zablokowana przez google i przegladarki (wyswietlal sie komunikat) jako zawierajaca zlosliwy kod. po miesiacu dopiero mnie odbanowali. przypuszczam ze chodzilo o cos co probowalo wyswietlic stat4u bo moj kod strony jest na pewno czysty.

Na kilku stronach mam i stat4u i GA - czasem GA daje mi większe wyniki niż stat4u, ale z reguły są bardzo zbliżone.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

W stat24 kazda nowa osoba = reklama na pół strony nie rozumiem po co to ludzie instalują te statystyki

stat.4u.pl tez tak jest nowe ciasteczko = reklama ?

wyswietala a wlasciwie to proboje wyswietlac bo jak wiadomo popundery sa blkowane w tej chwili na poziomie okolo 90%, jak ktos chce to moze sobie ta reklame wyswietlic, reklam wyswietlanych na warstwach nie palnujemy w najblizszym czasie , a jak beda to tylko dla tych co sie na to zgodza w sposob otwarty a nie po cichaczu ;)

proby te odbywaja sie nie dla wszystki a dla okolo 10% userow stat4u

co do ciasteczek to jak nie sa blokowane to powinna byc tylko 1 proba wyswietlenia raz na dobe

dobrze ze w koncu jest jasna sytacja i stat24 przestal byc dotowany i zaczyna dzialac na warunkach rynkowych , ktos sie kiedys zastanowil z czego ustrzmuja sprzet i lacze ?

i ciesze sie ze nie udalo sie im nas "wykonczyc" :( wiec trzymajcie za nas kciuki chyba ze chcecie miec w polsce kolejny monopol :)

pozdr

ja nie przyuwazylem reklam w stat4u

wlasnie mam pytanie do stat4u, czy wyświetlacie rekalmy?? Mam stat4u na kilku stronach i zauważylem ze czasem przy wejsciu na strone probuje sie wyswietlac w nowym oknie reklama. Korzystam z oplaconego hostingu, domen globalnych i wlasnych skryptow, jedyne co mam z zewnatrz to statystyki stat4u i je podejrzewam o to ze czasem probuja wyswietlac reklame.

dodam ze jedna z moich stron zostala zablokowana przez google i przegladarki (wyswietlal sie komunikat) jako zawierajaca zlosliwy kod. po miesiacu dopiero mnie odbanowali. przypuszczam ze chodzilo o cos co probowalo wyswietlic stat4u bo moj kod strony jest na pewno czysty.

google nie banuja za stat4u , google adwords ma taki regulamin ze gdy reklamy sie emitujemy od nas to oni sie gniewaja :) , ale jak nie masz reklam przez nas emitowanych to nawet adwrodsy sie nie powinny czepiac

to z tym zlosliwym kodem to zupelnei inna bajka , bylo pare dziur w roznych forach, CMS'ach itp. ze mozna bylo bezprawnie wrzucic wirusa w JS na strone

google nie banuja za stat4u , google adwords ma taki regulamin ze gdy reklamy sie emitujemy od nas to oni sie gniewaja :) , ale jak nie masz reklam przez nas emitowanych to nawet adwrodsy sie nie powinny czepiac

No ładnie, wypadałoby użytkowników o tym powiadomić, że mogą się wyświetlać reklamy na stronie. Sam przez jakiś czas miałem adsense na stronie i wygląda na to, że ryzykowałem banem? Czy może powiadomiliście google adsesne/adwords, że będziecie emitowali reklamy na stronach użytkowników?

Wygląda na to, że u siebie będę instalował albo GA albo statystyki wewnętrzne.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

google nie banuja za stat4u , google adwords ma taki regulamin ze gdy reklamy sie emitujemy od nas to oni sie gniewaja :D , ale jak nie masz reklam przez nas emitowanych to nawet adwrodsy sie nie powinny czepiac

No ładnie, wypadałoby użytkowników o tym powiadomić, że mogą się wyświetlać reklamy na stronie. Sam przez jakiś czas miałem adsense na stronie i wygląda na to, że ryzykowałem banem? Czy może powiadomiliście google adsesne/adwords, że będziecie emitowali reklamy na stronach użytkowników?

Wygląda na to, że u siebie będę instalował albo GA albo statystyki wewnętrzne.

u nas w regulaminie jest o tym informacja, i tak kozystamy z tego prawa tylko w minimalnym stopniu i jak sam zuwazyles reklamy nie masz , i nie wyswietlamy reklam na stronie tylko probojemy otworzyc popunder ktory i tak jest blkowany

czytales kiedys regulamin goole ? moga cie zablokowac za wszystko doslownei , ktos ci dla zartu otworzy automatycznie pare popunderow z twoja strona , potem to ktos inny zglosi i juz masz bana ale tekiego na zawsze i cala kase tracisz

z tego co nam userzy mowili, a bylo takich przypadkow doslownie kilka, to google tylko informowalo ze blokuje do czasu zablkowania otwierania okna , i tyle

nie rozumiem o czym niby mielibysmy informowac goole? my nie mamy takich bezsensownych obostrzen

nikogo nie zmuszamy do uzwania lub nieuzywania innych uslug :)

wewnetrze staty + cookiesy sa jedynym sposobem na dokladne monitorowanie strony tylko ze wiekszkosc "webmasterow" nie ma do nich dostepu albo nie potrafi ich uzyc, a czytac logi to mozna juz czym dusza zapragnie

• 2 tygodnie później...

Przy jedenj z mojej stron w wynikach wyszukiwania google znow ostrzega ze jest niebezpieczna.

W tej sytuacji przestrzegam przed stat4u bo wyglada na to ze to syf. Co wy za kod tam wyswietlacie.

Zreszta sam fakt ze wyswietlacie cos w popunderach i jak sam piszesz jest to w wiekszosci blokowane nasuwa sie pytanie jaki macie cel zeby takie reklamy wyswietlac? skoro ich ogladalnosc jest minimalna

generalnie żenada z tymi statystykami

W tej sytuacji przestrzegam przed stat4u bo wyglada na to ze to syf. Co wy za kod tam wyswietlacie.

Zreszta sam fakt ze wyswietlacie cos w popunderach i jak sam piszesz jest to w wiekszosci blokowane nasuwa sie pytanie jaki macie cel zeby takie reklamy wyswietlac? skoro ich ogladalnosc jest minimalna

no nie powiem mocne słowa

Marketing internetowy dla firm

Przy jedenj z mojej stron w wynikach wyszukiwania google znow ostrzega ze jest niebezpieczna.

szkoda ze mama cie kultury nie nauczyla , wezmiesz pare lekcji, siadzesz i pomyslisz zanim cos napiszesz to z checia odpowiem, poziom tego posta swiadczy tylko zle o tobie a nie o stat4u, dla mnie EOT

dobrze ze w koncu jest jasna sytacja i stat24 przestal byc dotowany i zaczyna dzialac na warunkach rynkowych , ktos sie kiedys zastanowil z czego ustrzmuja sprzet i lacze ?

i ciesze sie ze nie udalo sie im nas "wykonczyc" wiec trzymajcie za nas kciuki chyba ze chcecie miec w polsce kolejny monopol

Właśnie źle że przestał być dotowany, bo jeśli nie będzie w PL darmowych statystyk to zawsze zostaje GA i właśnie przez to będziemy mieli kolejny monopol tzn. "monopol", udział w rynku na poziomie 90% ;) Na dzień dzisiejszy google i tak ma darmową moc obliczeniową, darmowe łącza, niskie podatki... więc to, że polski system przestał być dotowany raczej niewiele zmienia skoro ktoś inny może dotować podobny w nieskończoność.

WP i onet też tak wtopiło z swoimi toplayerami. Można to było zamknąć raz, drugi i dziesiąty ale w dłuższej perspektywie nikt normalny by tego nie wytrzymał... jeszcze jak taka reklama zaczęła śpiewać i tańczyć w nocy przy włączonych głośnikach to murowana awantura (albo rozwód) :) Podobno najlepiej się uczyć na błędach innych.

Co do reklam to dlaczego nie na witrynie serwisu ( btw przydałoby się uaktualnić newsy :) )? Albo nie 1% + skrypt obchodzący popup blokery, tak trochę bez sensu denerwować użytkowników wiadomościami o zablokowanych popupach skoro i tak nic to nie daje. Co prawda skrypt zajmowałby parę k ale po kompresji to już by nie było tak dużo i można by zrobić pre-detekcję przeglądarki. Inne sieci reklamowe też z tego korzystały przynajmniej jak sprawdzałem jakiś czas temu ;)

Próbowaliście w jakiś inny sposób czerpać zyski z serwisu? Na przykład wyświetlać reklamę zamiast buttona? Możesz o tym napisać, czy to tajemnica handlowa?

"popup blokery" omijamy w minimalnym stopniu bo z drugiej strony jest to traktowane jako omijanie zabezpieczen , tak zle i tak niedobrze

a co do finansowania to w polsce sprzedaja sie beznadziejne/denerwujace formy reklamy bo takie sa zamawiane, nie kupujcie produktow reklamowanych w ten sposob to moze cos sie zmieni

co sie bardziej denerwuje informacja o zablkowaniu popundera czy layer ? ;)

a co to form zupelnie niestandardowych to bez zainteresowania agencji nie da sie czegos takiego wprowadzic i na taka emisje stac by bylo niewiele firm, dzienna emisja to miliony wyswietlen i gigabajty dodotakowych danych na banner

szkoda ze mama cie kultury nie nauczyla , wezmiesz pare lekcji, siadzesz i pomyslisz zanim cos napiszesz to z checia odpowiem, poziom tego posta swiadczy tylko zle o tobie a nie o stat4u, dla mnie EOT

Nie rozumiem gdzie widzisz brak kultury. Mam problem, moje strony przez wasze reklamy badz to co probuja wyswietlac wasze statystyki sa poblokowane w google.

W zaden merytoryczny sposob nie odniosles sie do tego tylko konczysz temat z powodu rzekomego braku kultry bo tak ci prosciej.

Twoj poziom wypowiedzi juz sugeruje ze stat4u to amatorszczyzna, myslalem ze ktos wiekszy za tym stoi.

Na jednej ze stron avast alarmuje ze jest kon trojanski, jest to prosta zapleczowka, czysty htm + wasze statystyki wiec latwo sie domysli co jest przyczyna ze google blokuje strony.

Jeszcze raz wszystkich ostrzegam przed tymi statystykami a poziom wypowiedzi i brak odniesienia sie do zarzutow dowodzi tylko ze te statystyki to totalana amatorszczyzna.

poniewaz znowu troche blotka polecialo na nas to jednak cos napisze :)

1. kazdy kto przeczyta twoj post sam sobie zdanie wyrobi

2. to ze goole blokuje wyszukiwanie strony z powodu kodu stat4u jest po prostu KLAMSTWEM i tyle z czym tu mozna polemizowac

3. jak by blokowalo to by problem mialo bardzo wielu ludzi, tak samo jak uzytkownicy innych tego typu uslug

4. daj link do tej NIBY ZABLKOWANEJ strony to mozna o czyms rozmawiac a tak to mozesz sobie kazda bzdure napisac , udowodnij to po prostu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności