Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

dave84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań...

Jeśli chcę zrobić przekierowanie na nową domenę i chcę to zrobić na każdej podstronie to mogę zrobić tak? W PHP nagłówku każdej podstrony ->

<?php
 if($_SERVER["HTTP_HOST"] !== 'www.nowadomena.pl/')
 {
   header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
   header("Location:https://www.nowadomena.pl/przykladpwa_podstrona.html".$_SERVER['REQUEST_URI']);
   header("Connection: close");
   exit();
 }
?>

I czy mogę zrobić takie przekierowanie mając na stronie adsense? Zrobić mapę nowej domeny i ją dodać? Po jakim czasie można usunąć starą stronę? Pewnie już to było ale z przekierowaniem wyskakuje multum tematów :)

Tak, możesz tak zrobić. Na stronie może być cokolwiek, bo instrukcja exit(); przerywa wykonywanie skryptu. A starą stronę można usunąć jak google zaindeksuje nową - to chyba oczywiste.

oczywiście jeżeli linkowałeś podstrony to nie usuwaj ich dopóki nie postarasz się o nowe linki do nowych podstron.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

podłączę się pod temat

wykonanie 301 w poniższy sposób przenosi wszystko do strony głównej nowej domeny:

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowa_strona.pl/$1 [R=301,L]

Jeśli stara strona jest dobrze zaindeksowana to czy nie lepiej oprócz przekierowania w sposób powyższy wykonać przekierowanie mocnych podstron na podstrony nowej domeny

RewriteEngine on

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^ID=sylwester(.*)$

RewriteRule ^start.php$ https://www.nowa_strona.pl/sylwester.html? [R=301,L]

Czy to ma sens czy lepiej wykonać standardowe 301 i czekać ?

Czy to ma sens czy lepiej wykonać standardowe 301 i czekać ?

Ma sens, po co wyrzucać coś co jest w indeksie i ponownie to indeksować,

jak można wykorzystać to co jest w indeksie zmieniając tylko postać linków?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wszystko zależy od tego jak szybko nowy serwis się zaindeksuje. Może to być tydzień, a mogą to być i nawet 3 miesiące.

Dzięki wszystkim, po 2 dniach zaindeksowało już nową:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności