Skocz do zawartości

[Pomysł] "Pomagające" Forum

voximdo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wpadłem ostatni na dość prosty temat dla forum . Otóż zapewne wielu z was miało problem, na który potrzebna była szybka odpowiedź . Biorąc przykład z jednego forum warezowego (wiem, wiem ... ), gdzie znajduje się dział Problemy, który jest bardzo aktywny, chciałbym stworzyć forum mające pomóc użytkownikom rozwiązać ich problemy (np. problemy z przejściem danej gry, wyborem komputera czy telewizora idt. ) . Żeby dodatkowo zachęcić użytkowników do pomocy na forum byłby dwa systemy punktów : 1. Zwykłe podziękowanie 2. Coś w stylu wirtualnych pieniędzy (sposoby na ich zdobycie to : zakup ich, udział w konkursach, lub przelew od innego użytkownika za pomoc), za te wirtualne pieniądze można by było zakupić jakieś symboliczne prezenty, lub nawet wypłacić je na swoje konto bankowe .

I tutaj mam pytanie do was, co sądzicie o takim pomyśle ? Czy wypali ?

Forum mam już praktycznie ukończone, ale zanim wykupie domenę chciałbym poznawać waszą opinię :)

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Wg. mnie nie wypali. Jak np. chce porade dotyczaca komputerow to ide na forum specjalizacyjne czyli np. pclab lub purepc. Jak bedziesz mial forum o pomaganiu wszystkim i dotyczace wszystkiego to nic z tego nie wyjdzie. Po drugie to ciezko bedzie rozkrecic takie forum, bo zauwaz, ze na kazdym innym dzial pomocy jest dodatkowy, a uzytkownikow trzyma tam dyskutowanie na rozne tematy z ich ulubionej dziedziny np. pozycjonowania. Natomiast nie wiem czy ludzie beda sklonni wchodzic na forum tylko po to, zeby odpowiadac na pytania.

Co do tej wirtualnej kasy to bedziesz musial miec pewno dzialalnosc gospodarcza i jeszcze czuje ze niezle to bedzie zamotane, bo jest to przeciez pewien obrot pieniedzmi.

btw. z tym Twoim pomyslem to kojarzy mi sie Yahoo Answers.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności