Skocz do zawartości

phpBB by przemo optymalizacja skryptu

magda90

Rekomendowane odpowiedzi

Ty może nie odczuwasz, ale serwer na pewno tak ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4poziom, to ze inne hostingi upadły to nie znaczy ze i inne upadną... Sam posiadam dwa hostingi oparte właśnie o ten skrypt i nie narzekam.

Dodatkowo należy pamiętać że hosting ma generować zysk.. Generuje zysk == masz $$$ na rozbudowę infrastruktury czyli np zakupić kolejne serwery...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Witam serdecznie

Korzystając z okazji, chciałbym się Was doradzić, czy warto dokonywać migracji z phpbb by przemo z wgranymi koniecznymi modyfikacjami na forum oparte o skrypt IPB ? Głównie chodzi mi o obciążenie serwera, czy po przejściu na IPB bądź SMF z podobną ilością modyfikacji, liczbą użytkowników można dość znacząco zmniejszyć obciążenie.

Kolejnym problemem, jest również brak możliwości włączenia przyjaznych linków, gdyż wtedy generowane obciążenie znacząco wzrasta.

Chodzi mi o forum https://forum.opel24.com

Z góry chciałbym podziękować za Wasze opinie

Rocky77, 98 to bardzo dobry system :P Można powiedzieć że jedne z bardziej udanych Microszitu ;P

moto-strefa, co do Twojego pytania:

dobrze skonfigurowany przemo zzera mniej zasobow od IPB

więc nie wiem czy warto ;)

Jeżeli chcesz zmniejszyć obciążenie to przejdź na phpBB3 + jakiś seo dodatek :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Korzystając z okazji, chciałbym się Was doradzić, czy warto dokonywać migracji z phpbb by przemo z wgranymi koniecznymi modyfikacjami na forum oparte o skrypt IPB ? Głównie chodzi mi o obciążenie serwera, czy po przejściu na IPB bądź SMF z podobną ilością modyfikacji, liczbą użytkowników można dość znacząco zmniejszyć obciążenie.

Zależy od jakości tych modyfikacji, każdy może taką modyfikację napisać. Trzeba byłoby przetestować, w porównaniu do kodu forów modyfikacje są bardzo kiepsko pisane, więc raczej rodzaj użytego forum (IPB czy BB) jest tu bez znaczenia.

W przemie przynajmniej te modyfikacje masz przetestowane i działające z sobą...

Przedstawię obciążenie po odbanowaniu strony:

20-12-2008 0.081 %

21-12-2008 0.613 %

22-12-2008 0.4 %

23-12-2008 0 %

24-12-2008 0.391 %

25-12-2008 0.193 %

Właściwie nic nie zmieniałam i bardzo wątpie aby wcześniejsze przeciążenia generował ruch (przynajmniej ten generowany przez użytkowników, gdyż forum ma charakter zapleczowy i nie jest pozycjonowane o reklamie nie wspominając). Jedyna co próbowałam zmienić to zaktualizowanie phpBB by przemo z 1.12.5 do 1.12.6, niby zaktualizował ale nadal pojawia się napis o braku aktualizacji więc nie wiem.. Co do botów to mam plik robots.txt odpowiednio ustawiający robota Google, po za tym jest tam moduł seo spider do przepisywania linków i tworzenia mapy. Forum korzysta z dość obszernej bazy danych 190mb.

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

to obciążenie jest TYLKO do czasu aż wejda pająki np gugla żeby sobie poindeksować forum. Wiem przerabiałem to na własnej skórze. skończyło się na konwersji do IPB i własnym dedyku ;)

Pomyśl czy takie forum jak PIO wyrzymałoby na phpbb3 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności