Skocz do zawartości

Filtr za linki płatne?

Ivellios

Rekomendowane odpowiedzi

Raport :D

Strona nadal kręci się wokół 60. miejsca.

Filtr nie dopuszcza strony do pierwszej pięćdziesiątki :/

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem co to za strona, ale z wypowiedzi Lexy wnioskuję, że jakaś rzadka, dobra i ciekawa. Od razu nasuwa się wniosek - google wie lepiej czy linki są płatne, czy nie i usuwa dobre strony z indeksu, to do czego to ma prowadzić, bo przecież nie do polepszenia jakości wyników. Sorry, że się wbijam tak w temat, ale dla mnie to jest wszystko jakieś chore... (całe te ostatnie akcje google). Spam nie znika, za to znikają dobre strony. Idiotyzm? Szukam stron w google po frazach na jakie je zawsze znajdowałem, bo adresów nie pamiętam, a tu nie ma...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

AdamAGP#, rzadka tematyka to mało powiedziane :D

kryptozoologia.pl

W ogóle zaobserwowałem, że na frazę "kryptozoologia" wyżej od mojej strony wyskakują same pojedyncze artykuły, przeważnie z kryptozoologią nie mające nic wspólnego (w tym również tematy na forach, w których... proponowałem stronę kryptozoologia.pl do oceny :( ). Bardziej niż dziwne.

• 2 tygodnie później...

Usunąłem ze strony większość linków wychodzących (także tych niepowiązanych tematycznie ze stroną), prawie całkowicie usunąłem już SWL'a. Narazie zero reakcji ze strony Googla.

Za to w dalszym ciągu na hasło "kryptozoologia" na dość wysokiej pozycji wyskakuje strona kryptozoologia.prv.pl (która już od kilku miesięcy nie istnieje), mimo iż niedawno wysyłałem już trzecie czy czwarte zgłoszenie nieistniejącej strony...

To zrób na niej 301 do nowej strony

kryptozoologia.prv.pl nie należy do mnie. Właściciel tamtej strony w ogóle znaku życia nie daje. A domeny przejąć nie mogę, bo przejmowanie na prv.pl nie działa :)

Jedna z moich stron wpadla kiedyś właśnie w filtr +50. Nic nie robiłem, nie wysyłałem prośby o ponowne rozpatrzenie, linkowałem dalej tak samo. Po 3 miesiącach wróciła bez mojej ingerencji.

A jak było u Ciebie z linkami wychodzącymi?

Czy mojej stronie dałoby coś nadanie wszystkim linkom wychodzącym artybutu "nofollow"?

Mi juz kilka tygodni temu spadła jedna domena nawet spod hasła które bylo w <title>, co prawda było tych linków troche z SWL-ow i płatnych (było i jest nadal). Pousuwam te wszystkie linki i wyśle zgłoszenie o ponowne rozpatrzenie. Jeśli do końca tego miesiąca sytuacja się nie poprawi.... inna domena już w pogotowiu :)

Najlepsze jest to że właśnie strony wartościowe spadają ostatnio, np po wpisaniu "phpbb by przemo" u mnie nie widac by na top 1 (jak to bylo kiedys) byla strona przema, są tylko strony ze stylami do tego skryptu... żałosne :). Tak samo jak i ze stroną przema jest i z moją stroną... mi to wygląda na jakiś poważny błąd w google :) Jak tak dalej pójdzie to po wpisaniu w G "google" pojawią się na pierwszych miejscach jakieś katalogi stron :P

zadka tematyka, niszowka to latwo sie wybic. zrob zupelnie nowa strone i zacznij od poczatku. zmien nieco wyglad, troszke zmien artki, dodaj kilka nowych i startuj od nowa. ze starej przekierowania, delikatnie z linkami i po sprawie.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Nowa domena nie wchodzi w rachubę... kiepsko u mnie ostatnio z funduszami i czasem, wolę starą domenę "wyłowić" niż kupować nową i męczyć się z jej pozycjonowaniem.

Narazie jest lekka poprawa - 55. pozycja.

Kontynuuję usuwanie linków, trochę też oczyściłem kod strony z błędów. Zobaczymy, czy to coś da :blush:

• 2 tygodnie później...

Jest już poprawa - niewielka ale jednak, strona na frazę "kryptozoologia" skacze między 57 a 44 pozycją. Zauważyłem jednak, iż w wynikach zamiast strony głównej pokazuje się podstrona https://www.kryptozoologia.pl/36,kategoria.html

Czym to może być spowodowane?

Co proponujecie w takiej sytuacji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności