Skocz do zawartości

Filtr za linki płatne?

Ivellios

Rekomendowane odpowiedzi

"Co proponujecie w takiej sytuacji?"

Napisanie artykułów o kryptozoologii w dobrych serwisach i na forach, które łatwo będzie wybić do top 10. Dzięki temu zrobisz sobie z nich mini zaplecze i skorzystasz z ruchu dopóki nie będziesz mógł usunąć ze strony wszystkich podejrzanych linków, a więc dopóki wątpliwe jest pozytywne rozpatrzenie zgłoszenia do Google.

Tak jak Ci już pisałam na forum Googole - uważam, że w przypadku tego typu filtra skok nawet z 70 na 30 pozycję to wcale nie objaw poprawy. Możesz skakać co chwilę w dół i w górę, ale ponad 30 się nie wybijesz, a przynajmniej w moim przypadku tak to wygląda.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przejrzalem Twoje linki w YSE. Jak dla mnie masz do zrobienia 2 rzeczy:

1/ zlikwidowac box ZAPRASZAMY po lewej na dole. Po prostu zdejmij linki, przepros i oddaj ludziom pieniadze.

2/ masz linki z SWLi do swojej strony. skasuj linki z SWLi

3/ napisz reconsideration request mowiac o tym co zrobiles w pktach 1 i 2.

Jesli to kara za linki NA Twojej stronie strona powinna wrocic zaraz po przeczytaniu Twojego requesta przez pracownika google.

Jesli to kara za linki DO Twojej strony, powinna ona wrocic rowno 90 dni po otrzymaniu filtra bez robienia czegokolwiek.

Jestes w tej komfortowej sytuacji, ze nie musisz szukac dziury w calym, nic tylko zrobic swoje i pracowac nad rozwojem strony i zaplecza.

polish suicide flew 48 successful missions

1/ zlikwidowac box ZAPRASZAMY po lewej na dole. Po prostu zdejmij linki, przepros i oddaj ludziom pieniadze.

A nie wystarczy dodać do tych linków atrybutu rel="nofollow"?

Powinno wystarczyć, ale w tej chwili nofollow masz tylko w kilku linkach z tego boksu.

Narazie dodałem nofollow do części linków i obserwuję, jak reaguje Google.

Staram się też o linki z powiązanych tematycznie serwisów, później w wolnej chwili napiszę trochę artykułów do precli.

W tej chwili już wszystkie niepowiązane tematycznie linki posiadają rel="nofollow", zobaczymy co na to dobry wujek Google.

To tylko ta część niepowiązana tematycznie.

Jedyny link bez nofollow prowadzi do strony o zbliżonej do mojej tematyce.

Jedyny link bez nofollow prowadzi do strony o zbliżonej do mojej tematyce.

Eeee, a te dwa w boksiku Zapraszamy to co mają wspólnego z tematyką Twojej strony? Skoro piszesz "wszystkie" to zrób wszystkie - przynajmniej test będzie wiarygodny. Jeśłi wrócisz, to świetnie, a potem sobie po jednym linku będziesz dodawał i zobaczysz kiedy znów polecisz.

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Eeee, a te dwa w boksiku Zapraszamy to co mają wspólnego z tematyką Twojej strony?

Które linki masz na myśli? "zjawiska paranormalne" i "slavian cript project"?

Obydwa są jak najbardziej powiązane tematycznie z moją stroną. Serwis o zjawiskach paranormalnych posiada dość duży dział poświęcony kryptozoologii (sama kryptozoologia jest często kojarzona ze zjawiskami paranormalnymi i ufologią), zaś "slavian cript project" to część serwisu kryptozoologia.pl - mniejszy projekt badawczy, prowadzony przez moich znajomych pod skrzydłami KryptoZoo.

Krótki raport z dotychczasowych działań:

- ze strony całkowicie zniknął SWL, a linki niepowiązane tematycznie otrzymały rel="nofollow"

- systematycznie usuwam linki przydzielone przez SWL'a

- strona powolutku pnie się w górę w Googlu

• 2 tygodnie później...

Od czasu ostatniego posta dodałem stronę do kilkudziesięciu katalogów i kilku precli. I teraz jest tak, że pozycja strony zmienia się w zależności od pory dnia :D Rano jest na 39., do wieczora spada na 51. Następnego dnia to samo - rano 39., wieczorem 51. I tak w kółko.

Narazie obserwuję, że dodane przeze mnie artykuły do precli są kilkadziesiąt pozycji wyżej niż moja strona... czy to normalna sytuacja?

BTW, strona główna wróciła do wyników na hasło "Kryptozoologia".

Narazie jeszcze usuwam linki przydzielone przez SWL'a. Dopiero po usunięciu tychże linków napiszę prośbę błagalną do wujka Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności