Skocz do zawartości

Zaplecze pozycjonerskie - czy coś takiego jeszcze istnieje?

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli zrobisz takie zaplecze o jakim piszesz czego ci życzę lecz w co wątpię to będziesz mógł nim spokojnie pozycjonować inne strony, więc zaplecze na pewno na siebie zarobi.

Jednak abyś to miał ogarnąć sam to doba musiała by mieć z 40h ale i tak będziesz to robił kilkanaście miesięcy.

Plan jest idealny ale moim zdaniem zbyt wymagający jak na jedną osobę.

Lepiej zejdź z liczbą domen na pułap dla ciebie realnie osiągalny i wyciśnij z nich 100% a nie zrobisz coś większego i na 5%.

Qbexus, nie namawiałam do tego, aby to robić w ten sposób. Pisałam, aby rejestrować na różne osoby, a więc matkę, ojca, brata, siostrę, ciotkę czy kolegę.

Czy google sprawdza właścicieli domen, rozumiem jak mam zgłoszone w narzędziu dla web., ale czy ma jakiś inny sposób? Też obawiam się na kogoś rejestrować. Ponadto, mam juz z 20 domenek, które na takie zaplecze mógłbym przeznaczyć.

Co do 100 stron, to nie jest taka straszna ilość aby tego nie można było opanować (jeśli to ma być oczywiście zaplecze). Całą sprawę przemyślałem.

Google ma sporo możliwości powiązania domen z jedną osobą. Nawet jeśli nie ma pewności co do sprawdzania w konkretny sposób to zawsze istnieją obawy, przez które większość decyduje się na jak największe uniemożliwienie skojarzenia tych domen ze sobą. Dlatego też trzeba uważać podlinkowując swoje zaplecze i nie robić siatki linków, dzięki której wszystko ładnie układa się w całość ;-)

Co do ilości stron i Twojego ambitnego nastawienia, ja też mam fajną rozpiskę na kolejne zaplecza i już od kilku dni zabieram się za to, żeby w końcu zrobić 2-3 nowe stronki ;-) No ale urlopu na szczęście jeszcze trochę zostało. Napisz może ile stron zapleczowych zrobiłeś w ciągu kilku ostatnich dni, przez które pytasz o zaplecze.

Więc tak,

sam zaplecza nie będę robił, bo chyba by mi doby zabrakło. Mam przygotowany autorski skrypt właśnie pod takie zaplecze. Nie zrobiłem ani jednej strony. Umówiony jestem na pierwsze 10 stron na początek stycznia, myślę że do 15 stycznia będa gotowe. I potem w ciągu roku myślę zbudować pozostałe 90.

• 4 tygodnie później...

Właśnie stawiam pierwsze strony. Potrzebuję 100 unikalnych adresów IP.

Dostałem ofertę od jednej firmy hostingowej na unikalne adresy IP.

Oto kilka z nich:

92.203.135.52

192.143.121.85

192.143.121.86

192.143.121.87

192.143.121.88

92.203.133.69

92.203.133.70

Które według was są unikalne i na których mógłbym bezpiecznie postawić zaplecze, tak aby linki z niego były wartościowe w oczach google.

Proszę o info.

Krzysztof

Klasy IP same w sobie są nie istotne.

Często jest tak że na jednym IP serwera stoi kilkadziesiąt obcych sobie domen, i czy to znaczy że one mają jednego właściciela tylko dla tego że mają to samo IP?

Oczywiście że nie.

Rozchodzi się o to aby domeny stojące na jednym IP w żaden sposób nie dawały po sobie poznać że mają wspólnego właściciela wiec odpada instalowanie ich wspólnie na koncie adsense, analytics, webmaster tools czy też linkowanie między sobą.

Po prostu trzeba zrobić wszystko aby nie dać się namierzyć.

Czy to znaczy że śmiało mogę postawić na tych wszystkich IP swoje strony i linki z nich będa miały wysoką wartość w oczach google?

Jeśli te strony nie będą linkowały do jednej i tej samej to będą miały taką samą wartość jak strona z osobnym IP.

Pamiętaj, schemat budowy zaplecza jest zbudowany tak aby zaplecze spełniało swoje główne założenie, linkować z optymalną mocą w taki sposób aby nie wzbudzać podejrzeń że należą do jednego właściciela.

Jeśli pokażesz w jakiś sposób że zaplecze należy do ciebie i da się poszczególne strony ze sobą powiązać to twój misterny plan na zaplecze legł w gruzach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności