Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony tupu baza noclegowa z całej Poski

Figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie?

Mam fajną domenę, zastanawiam się nad zakupem gotowej strony, tylko największy problem to wypozycjonowanie, bo może będzie bardzo trudno to uczynić, by dziennie odwiedzało ją kilkaset użytkowników, żeby miała pagerank 3 lub 4, żeby z czasem ze sprzedaży samych linków czy banerów na allegro udało się pokryć w przeważającej części koszty domeny i serwera.

Czy ktoś ma doświadczenie w pozycjonowaniu takich stron? Będę wdzięczny za wszystkie uwagi i opinie pozycjonerów.

Popatrz na linki pod postami użytkowników i szybko znajdziesz osoby mające doświadczenie z turystyką. Później efektywniej będzie skorzystać z wiadomości PW :)

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Powiem Ci, że wybrałeś sobie jedną z trudniejszych do pozycjonowania branż. Turystyka, banki, sex, auto-moto i jeszcze parę innych to jedne z trudniejszych do wywalczenia. Z resztą pewnie na tym forum osoby z większym doświadczeniem w tych branżach mogą Ci więcej powiedzieć jak zadziałać, żeby być wysoko.

heh właśnie odczytałeś w myslach marzenia każdego pozycjonera... PR, użytkownicy...

a i racje maja ci co prawia ze ciezka fraza turystyczna jest. bez zaplecza ani rusz

73321314cb3.gif

Dodam tylko że sprzedaż linków pozycjonujących jest niezgodna z wytycznymi Google, i może doprowadzić do filtra powodującego drastyczny spadek strony na większość słów kluczowych. Ostatnio wiele stron dostało takie filtry.

Mi zależy na pozycjonowaniu stron w sposób legalny, ale nie wiem od jakich np. słów kluczowych zacząć, chyba lepiej od takich dla których konkurencja jest mniejsza, a później zmienić słowa kluczowe, na te bardziej oblegane? Co o tym myślicie?

Podałeś bardzo ogólnie informacje co to będzie za strona, w tej tematyce jest bardzo dużo rozbieżność.

Pojawia się pytanie co chcesz osiągnąć, domyślam się, że chcesz zrobić bazę noclegowa (polską),

gdzie klientami będą właściciele pensjonatów, DW itp. więc po co coś kombinujesz ze sprzedażą linków?

Piszesz też coś o "gotowej stronie" tz. co cała baza noclegowa? jakaż baza kupiona na allegro pod zaplecze?

Mi zależy na pozycjonowaniu stron w sposób legalny(...)
Nie ma czegoś takiego jak legalne i nielegalne pozycjonowanie,

może być jedynie etyczne lub nieetyczne, lub zgodne z zasadami Google.

Przyjęta taktyka jest dobra, czyli powinno zaczynać się od słów mniej obleganych, ponieważ tam szybciej uda Ci się wejść na pozycję, z której będziesz miał już jakieś wejścia, zanim uda Ci się wejść na bardzo trudne słowa. I żadna zamiana, podmiana słów kluczowych nie jest tu potrzebna. Zaczynasz np. od takich fraz jak "noclegi w [bardzo mała miejscowość]", następnie "noclegi [miasto polski]", aż w końcu po kilku latach znajdziesz się w TOP10 na słowo "noclegi".

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mi zależy na pozycjonowaniu stron w sposób legalny, ale nie wiem od jakich np. słów kluczowych zacząć, chyba lepiej od takich dla których konkurencja jest mniejsza, a później zmienić słowa kluczowe, na te bardziej oblegane? Co o tym myślicie?

Jeżeli chcesz robić to zgodnie z wytycznymi google, to zrób ciekawą stronę z ładną grafiką i ludzie sami zaczną do niej linkować ;)

Podałeś bardzo ogólnie informacje co to będzie za strona, w tej tematyce jest bardzo dużo rozbieżność.

Pojawia się pytanie co chcesz osiągnąć, domyślam się, że chcesz zrobić bazę noclegowa (polską),

gdzie klientami będą właściciele pensjonatów, DW itp. więc po co coś kombinujesz ze sprzedażą linków?

Piszesz też coś o "gotowej stronie" tz. co cała baza noclegowa? jakaż baza kupiona na allegro pod zaplecze?

Przyjęta taktyka jest dobra, czyli powinno zaczynać się od słów mniej obleganych, ponieważ tam szybciej uda Ci się wejść na pozycję, z której będziesz miał już jakieś wejścia, zanim uda Ci się wejść na bardzo trudne słowa. I żadna zamiana, podmiana słów kluczowych nie jest tu potrzebna. Zaczynasz np. od takich fraz jak "noclegi w [bardzo mała miejscowość]", następnie "noclegi [miasto polski]", aż w końcu po kilku latach znajdziesz się w TOP10 na słowo "noclegi".

Mar.

Tak to właśnie ma wyglądać, będzie to gotowa strona zakupiona na allegro i będzie to strona typu baza noclegowa z polskimi ofertami pensjonatów, kwater, domów wczasowych, hoteli itp.

Ile słów kluczowym mogę użyć w kodzie html albo ile znaków mogę przeznaczyć na słowa kluczowe, bo wiem, że za dużo nic nie da, dlatego chcę skupić się na najważniejszych moim zdaniem? Dzięki za podpowiedź w sprawie słów kluczowych.

Mar.

Tak to właśnie ma wyglądać, będzie to gotowa strona zakupiona na allegro i będzie to strona typu baza noclegowa z polskimi ofertami pensjonatów, kwater, domów wczasowych, hoteli itp.

Ile słów kluczowym mogę użyć w kodzie html albo ile znaków mogę przeznaczyć na słowa kluczowe, bo wiem, że za dużo nic nie da, dlatego chcę skupić się na najważniejszych moim zdaniem? Dzięki za podpowiedź w sprawie słów kluczowych.

Ponawiam pytanie

Nie rób bałaganu, z Twoich postów nic nie wynika, po co cytujesz swoje wypowiedzi itp.?

Tutaj wszystko jak na tacy: słowa kluczowe.

Kilka ciekawych artykułów, które powinny naprowadzić Cię na dobrą drogę.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Słowa kluczowe w kodzie html, to lepiej zostaw w spokoju. W przypadku bazy noclegowej polem do popisu jest długi ogon, ja bym zaczął na Twoim miejscu od wykonania listy miast, z bazy, ewentualnie dodawać nowe. W celu orientowania się jak ma to wyglądać.

Będzie tego pewnie z kilkaset, dodaj to każdego miasta "noclegi" "kwatery" itd. wówczas uzyskasz listę pewnie ponad tysiąca słów kluczowych.

W zależności od zakupionego skryptu, będziesz miał różne efekt zaindeksowania podstron, z których możesz liczyć na ruch.

Zatem postaw na zaindeksowanie, wcześniej możesz rozszerzyć opisy dla każdego z miast, pensjonatów itp. Stworzyć unikalny content.

W miarę indeksacji podstron, pozycjonował bym stronę główną na kilkanaście fraz związanych z turystyką, noclegami.

Następnie wykorzystałbym utworzoną listę słów kluczowych i sprawdzał pozycje podstron na odpowiadające im "noclegi + miasto" "kwatery + miasto" etc.

Lepiej będzie skupić się na początek na mniej popularnych miastach = łatwiejszych frazach. I koleinie podciągał trudniejsze.

Przygotowanie takie wstępne serwisu to miesiące pracy, więc zastanów się czy Ci się to opłaca, a przede wszystkim dowiedz się w jaki sposób taka strona może na siebie zarobić. Bo sprzedaż linków to raczej ani pomysł na rozwój serwisu, ani na zbicie kasy.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności