Skocz do zawartości

Pozycjonowanie a Katalogi

Dr.VaNs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym się zapytać czy pozycjonowanie przez katalogowanie wogóle daje jakiekolwiek efekty w pozycji google.

I ostatnio natknąłem się na niby genialne automaty do pozycjonowania które dodadzą moja stronę do XXXXX katalogów, zarejestrują się na XXXXX forach a w profilu bedzie mój link. Jak to wogóle wpływa na pozycje w google? Ten link z profilu na czystym phpbb wogóle jest widoczny dla googli? No i takie pytanie, zakładając że kupie taki system, zaczne dodawać sobie 20 linków dziennie, a kiedyś ich przecież braknie, i co wtedy nagły spadek i lece w dół w googlach czy co się dzieje?

Pozdro

Katalogów nie braknie - jedne upadają a w ich miejsce powstająkolejne.

Co do automatów do dodawania - do dobrych katalogów zaleca się dodawać ręcznie.

Katalogi nadal mają moc...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

chciałbym się zapytać czy pozycjonowanie przez katalogowanie w ogóle daje jakiekolwiek efekty w pozycji google.
Daje jak najlepsze efekty jeżeli katalogujesz w sensowny sposób z odpowiednio dobraną strategią :)
I ostatnio natknąłem się na niby genialne automaty do pozycjonowania które dodadzą moja stronę do XXXXX katalogów, zarejestrują się na XXXXX forach a w profilu będzie mój link. Jak to w ogóle wpływa na pozycje w google?
Automaty są wstanie wyręczyć Cię jeżeli chodzi o katalogowanie - tyle, że lepszy efetk osiągniesz katalogując ręcznie - masz wtedy wszystko pod kontrolą B)
Ten link z profilu na czystym phpbb w ogóle jest widoczny dla googli?
Linki z phpbb widoczne są tylko dla zalogowanych użytkowników = robot się nie loguje :(
No i takie pytanie, zakładając że kupie taki system, zacznę dodawać sobie 20 linków dziennie, a kiedyś ich przecież braknie, i co wtedy nagły spadek i lecę w dół w googlach czy co się dzieje?
Zawsze masz presell pages, fora (+ linki w stopce), swle, idt. itp. :) Poza tym katalogi i preselle rosną jak "grzyby po deszczu" - codziennie kilka nowych :D O to czy Ci zabraknie miejsca na link się nie bój - nie braknie :D

Pozdrawiam B)

No i takie pytanie, zakładając że kupie taki system, zacznę dodawać sobie 20 linków dziennie, a kiedyś ich przecież braknie, i co wtedy nagły spadek i lecę w dół w googlach czy co się dzieje?

Z czasem jeżeli to wartościowa strona naturalne linki zastąpią przyrost tych z katalogów. Przyrost linków powinien być zróżnicowany tak jest bardziej naturalnie a to teraz modne :) i dlatego czasem dodawarka jest lepsza bo raz doda do 20 a innym razem do 5 bo 15 nie działa albo nie ma takiej kategorii B) a jak ktoś skrupulatny dodaje ręcznie to kicha :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności