Skocz do zawartości

Sprawdzanie aktywności proxy

Kirgo

Rekomendowane odpowiedzi

Funkcja do sprawdzania:

function ipProxyPortCheck($ip)
	{
		$sProxy = explode(":", $ip);
		$timeout = 5;
		$ports = array(80,3128,8080);
		$flag = 0;
		foreach($ports as $port)
			{
				@$fp = fsockopen($sProxy[0],$port,$errno,$errstr,$timeout);
				if(!empty($fp))
					{
						$flag = 1;
						fclose($fp);
					}
			}
		return $flag;
	}

Przykład wywołania:

ipProxyPortCheck("204.73.37.112:80");

Przykład zastosowania:

<?

$file="list.txt";

$fp=fopen("$file", "w");

foreach($aData2 as $sRow):

echo $sRow;

echo ':';

echo ipProxyPortCheck($sRow);

usleep(100000);

endforeach;

?>

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar - ta funkcja sprawdzi czy serwer proxy jest online, ale nic nie powie o tym czy proxy nadal jest dla nas użyteczne, bo niektóre proxy po iluś żądaniach się blokują i pojawia się o tym jakieś info. Wiec w wypadku takiej sytuacji Twoja funkcja bedzie nadal in formowała, że proxy działa prawidłowo.

Moją propozycją jest pobieranie przez proxy własnej strony na której znajduje się jakaś treść i sprawdzenie w kodzie odpowiedzi na nasze żądanie występowania tej treści. Wystarczy np. "Proxy nadal OK" :) Oczywiście można połączyć to w jeden kod. Najpierw sprawdzamy czy odpowiada jeśli tak sprawdzamy treść odpowiedzi jak opisałem wyżej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

co do programow polecam AccessDiver, ktory odpalasz na swoim komputerze(odrazu tez mozna sprawdzac poziom anonimowosci).

najlepiej uderzac we wlasna strone, powiedzmy 3-5 razy, potem okazuje sie ze wiekszosc to Fake(Codeen/Proxylab i wyskakuje strona, tyle ze z informacja ze nie mozesz korzystac z proxy, najelepiej sprawdzac kod odpowiedzi, jak 200 to ok, jak inny odrzucamy)

reszta co zostaje to po czesci proxy "GATEWAY", wiec za kazdym razem wychodza przez inny adres(wiec czasem sie trafi Fake), niestety oznacza to ze czasem dzialaja, czasem nie, oprocz tego zwykle jest pare uzytecznych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności