Skocz do zawartości

Znak - w nazwie domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytania czy ktoś wie czy znak pauzy "-" jest traktowany podobnie jak zwykła spacja?

Chodzi mi mianowicie o kwestie rozpoznawania słów kluczowych przez wyszukiwarki.

Czy przydkładowa-domena.pl będzie tak samo rozpoznawania jak przykładowadomena.pl.

Chodzi oczywiście o słowo kluczowe przykładowadomena.

Czy słowo kluczowe w nazwie na które ma być pozocjonowana strona jest aż tak ważne, że warto żeby występowało?

Prosze o zdanie doswiadczonych.

Przede wszystkim to kup obydwie domeny dla siebie :)

Ja polecam zrobie czegoś takiego, że serwis masz na domenie:

przykładowadomena.pl

a ewentualne przekierowanie masz z domeny:

przydkładowa-domena.pl

Ty nie tracisz ruchu internetowych gap ;), a i ewentualnie nikt Ci tego ruchu "nie ukradnie".

Co do domeny, w związku z kampaniami marketingowymi w innych mediach niż Internet - proponuje nazwę przykładowadomena.pl - dlaczego?

Bo zawsze możesz ją przedstawić jako PrzykładowaDomena.pl, a jak chcesz żeby Ci np. w radiu przeczytali: przykladowa pauza/myślnik domena kropka pl ??

I dla Google nie będzie to miało wiekszego znaczenia - moim zdaniem. Nie testowałem.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Pisałem o tym dawno, dawno temu, ale warto przypomnieć w dużym skrócie:

- Dla sztucznego linkowania (czyli pozycjonowania), obiektywnie lepiej jest adres-domeny.pl bo minus jest dzielnikiem, NIEMNIEJ

- Dla celów marketingowych i pozycjonowania naturalnego (po drodze wykluło się to pojęcie), zdecydowanie lepsza jest pisownia razem adresdomeny.pl, bo jest to bardziej intuicyjne, łatwiej przedyktować przez telefon, minimalizujesz literówki przy naturalnym linkowaniu.

Ja w pierwszej kolejności wybieram pod strony dla Użytkowników opcję drugą, a gdy jest ona zajęta, dopiero kupuję z minusem. Dla robotów odwrotnie.

Pozdrawiam, J.

Pisałem o tym dawno, dawno temu, ale warto przypomnieć w dużym skrócie:

- Dla sztucznego linkowania (czyli pozycjonowania), obiektywnie lepiej jest adres-domeny.pl bo minus jest dzielnikiem, NIEMNIEJ...

Co to znaczy, że jest dzielnikiem i dlaczego obiektywnie lepiej ? Nie trzyma sie kupy to zdanie. Dlaczego miałoby być lepiej rozpoznawane przez google adres-domeny.pl od adresdomeny.pl jesli chodziłoby nam o słowo kluczowe adresdomeny...

Adek :D:)

Co to znaczy, że jest dzielnikiem i dlaczego obiektywnie lepiej?

To oznacza, że w tekście jest traktowany jako spacja dzieląca dwa słowa. Dlaczego obiektywnie lepiej? Np. dlatego, że niektóre seoźródła linków dają możliwość linkowania tylko z anchorem równym urlowi, więc w wypadku dzielnika uzyskasz z grubsza właściwy anchor. Innych przykładów można byłoby jeszcze mnożyć długo.

Zastosuj się do rady Adka. ;)

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności