Skocz do zawartości

Intensywność dodawania linków do nowej strony

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanwaiał sie ktoś, z jaką intensywnością trzeba dodawać stopniowo linki do nowej strony żeby nie dostać filtra z Google? W jakich przedziałach czasu, z jakich PR, i w jakiej formie.

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

kurde to ja mialem szczęście chyba bo przez 2 tygodnie sieknąłem ze 120 linków 8) i filtra nie ma #-o

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ja z autopsji 100k linkow w szybkim tempie i out z wynikow polskich natomiast w g.com bez zmian nie ma chyab jakiejs ustalonej reguly, ktos kiedys wspominal ze filtry sa chyba nakladane losowo ...

nie pamietam jaki to watek ani kto wysnal taka teze , ale zdaje sie potwierdzac nie zawsze dostaje sie filtr, szczegolnie ze koledzy przytaczaja przyklady ze kilkaset zafiltrowalo wedlug mnie to niemozliwe...

Ja bym się raczej myślał, że bada jednostajność przyrostu/spadku linków w jakimś okresie. Przy czym NIE musi przecież zaindeksować WSZYSTKICH linków, jakie pododawałeś, więc czasem jest mniej, a czasem więcej. Tym niemniej to co pisze luman jest zastanawiające - może więcej szczegółów co do wcześniejszego i późniejszego okresu? (co na 2 miesiące przed po tym 100k ?)

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

nie mam jak potwierdzić dokładnie ale prawdopodobnie mam stronkę w filtrze - jak? od startu strony dodałem link "fraza" w jednym serwisie z dużą ilością podstron (w sumie bez zastanowienia) - jakieś 3K linków się pojawiło - no i klops, teraz nie ma stronki na żadną frazę (a była) w google, jest tylko po nazwie domeny. Uważajcie zatem ze startem linkowania

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Przyznaję, że ja głupiuję (jako kolejny czytelnik forum).

Podsumujmy:

300 000 linków (ale w jakim czasie?) - luman wypada.

Jak zmniejsza do 100 000 to wraca.

kolejny - sensor - około 3200 przez 2 miesiące, powiedzmy 1000 - I miesiąc, 2200 - II miesiąc - bez wypadki

dalej Beerbant - 120/tydzień (czyli wyjdzie z 500 miesięcznie)

kolejny Vek-tor - 3000 - wypada..

I juice99 - po 50-80 w ciągu dnia, czyli z 1500-2400 miesięcznie (ale jak długo i czy codziennie.... ???) i wypada

Z tego wynika mi, że dopiero dodawanie sporo poniżej 1000 linków/mies. może być w miarę bezpieczne. Ciekawe, czy google analizuje daty aktualizacji stron i bierze je pod uwagę (poza samym terminem odwiedzania)?

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

abyss,

ja bym sie nei przejmowal filtrami,

wydaje sie mi ze przypadki niektorych nei sa zadnym filtrem ani banem tym bardziej, ja mimo ze w dosc szybkim temie dodaje linku do roznych serwisow, nie dosatje zadncyh filtrow no chyab ze jak przesadze o czyms juz wspominalem

ale to wywalenie z wynikow mialo tylko miejsce w google.pl na com bylem dalej wysoko wiec moj przypadej jest calkiem inny i dotyczy bardziej geolokalizacji... a ekspertem od tego to chyab byl jez :D

A może spojrzeć z innej perspektywy, często już wspominanej.

Otóż, bana nie dostanie prawdopodobnie coś, czego nagły wzrost

popularności nie wydaje się podejrzany. Należy więc niejako oszukać

Gugla, imitując naturalnie popularny site.

Co to znaczy? Wystarczy wyobrazić sobie, gdzie i jakie linki otrzyma

strona np. nowej części Gwiezdnych Wojen. Albo nowej książki o Harrym

Potterze. Wbrew pozorom, ta przypadkowość ma prawdopodobnie dość

przewidywalny rozkład stosunku różnych PR, itp.

... wystarczy go skopiować u siebie... :>

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności