Skocz do zawartości

Najnowsze tematy na stronie głównej phpBB3

Graduatte

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Chciałbym umieścić na stronie głównej tabelkę, w której znalazłyby się najnowsze tematy z konkretnego działu (np. f=33).

Czyli sortowanie wg daty rozpoczęcia temu, malejąco.

Mam taki kod, który działa pod phpbb2:

$sql = "SELECT `topic_id`,`topic_title` FROM ".TOPICS_TABLE." WHERE `forum_id` =33  ORDER BY `topic_time` DESC LIMIT 0 , 10";

if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
  trigger_error(GENERAL_ERROR, 'Could not query new films informations', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
while( $newest = $db->sql_fetchrow($result) )
{
  $template->assign_block_vars('newest', array(
						 'URL' => append_sid("viewtopic.$phpEx?t=" . $newest['topic_id'])  ,
		   'NAME' => $newest['topic_title']
					));
}
$db->sql_freeresult($result);

I to wstawiam w szablon index_body:

<a href="{newest.URL}">{newest.NAME}</a><br/>

Zmieniłem funkcję message_die na trigger_error, bo tak mi polecono.

Niestety po wklejeniu kodu nic się na stronie głównej nie wyświetla i nie wiem w czym tkwi błąd...

Nie mialem do czynienie z tym forum z tego poziomu, ale w szablonie nie ma żadnej iteracji:

<a href="{newest.URL}">{newest.NAME}</a><br/>

jest to kod do definicji JEDNEGO linka... Wiec IMHO mogę stwierdzić, ze w tym tkwi błąd :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności