Skocz do zawartości

automatyczne pobieranie z rss

marek88

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz zapytam . Czy takie automatyczne pobieranie treści jest zgodne z google i z prawem.

Gdybym sobie stworzył taki automatyczny blog i ktoś go do google zgłosi to dostane bana czy nie ?

Gdybym sobie stworzył taki automatyczny blog czy ktoś może przykładowo straszć mnie sądem o łamanie praw autorskich . ? Odpowiedzi na te 2 pytania najbardziej by mnie interesowały

Cytat
Czy takie automatyczne pobieranie treści jest zgodne z google i z prawem.

może być zgodne z prawem jeżeli pobierane treści są cytatami

Cytat
Gdybym sobie stworzył taki automatyczny blog i ktoś go do google zgłosi to dostane bana czy nie ?

raczej na pewno , google banuje za strony robione pod wyszukiwarki a nie dla użytkowników

Marketing internetowy dla firm

marek88 odpowiedź już padła co najmniej raz wszystko zależy od warunków jak będziesz pobierał od Xana to możesz jak ode mnie to nie ;) Jeżeli pobieranie nie jest uzasadnione dobrem usera to G może i często banuje autoblogi ale to też zależy czy takie coś wepnie się na wyższe pozycje jak będzie siedzieć na końcu to nic mu się nie stanie. Coraz częściej zauważam że ludzie zapominają o logice a w pozycjonowaniu ma ona zastosowanie jak każdej innej dziedzinie życia. Druga sprawa, że większość rzeczy jest wielokolorowa nie tylko czarno biała.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności