Skocz do zawartości

Strony erotyczne a Filtry...

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Często zerkam na te forum, żeby uzupelnic swoja wiedze na temat pozycjonowania. Wiekszosc opieram na swoich doswiadczeniach, bo bardzo duzo opinii na forum jest sprzecznych... kazdy ma przeciez swoje zdanie. ;)

Chcialbym jednak znac Wasza opinie na temat stron o tematyce erotycznej i filtrach Google na takich stronach. Chcialem zapytac, czy takie strony, uznawane ogolnie za "zle sasiedztwo" maja wieksza szanse na filtr?? Pytam bo postawilem miesiac temu kilka takich stron na probe i z 5 stron 4 na 90% zalapaly sie na filtr. Strony maja unikalny Content i nie byly linkowane ze SPAMU a raczej ze stron "mocnych" w tej branzy. Wszystkie linki byly "jednostronne", tzn prowadzily tylko z domeny A>B, gdzie B jest moja stroną. Przyrost linkow stosunkowo maly (4 linki dziennie z kilku podstron jednej domeny). Czy linki mogly byc zbyt dobre jak na nowe domeny?? Czy poprostu Google nagradza tak strony o takiej tematyce??

Jezeli Macie jakies doswiadczenia w tej kwestii to bede wdzieczny za Wasze opinie.

Content> Jak dlugo trwaja juz Twoje filtry?? Na dobrych stronach o normalnej tematyce moje strony wracaly na normalne pozycje po okolo 3 miesiacach. Najdluzszy filtr jaki do tej pory mialem trwal okolo 1 roku.

Nie mam zamiaru stawiac kilku stron pozycjonowanych na te same frazy, jak to robia niektorzy na tym forum. Postawilem dla odmiany 5 fajnych stron na zaplecze dla tych zafiltrowanych. Kazda postawiona na innym IP wiec pod zaplecze chyba idealne. Ciekawy jestem jak one zostana potraktowane przez Google.

Najgorsze jest to, ze Google zaczelo chyba filtry rozdawac bardziej losowo, niz to kiedys mialo miejsce. Wczesniej mozna bylo latwiej zdiagnozowac za co strona zalapala sie na filtr. Teraz staram sie stawiac strony idealne, nie popelniajac wczesniejszych bledow a filtrow jest wiecej. Paranoja jakas ;)

Jak dlugo trwaja juz Twoje filtry?? Na dobrych stronach o normalnej tematyce moje strony wracaly na normalne pozycje po okolo 3 miesiacach. Najdluzszy filtr jaki do tej pory mialem trwal okolo 1 roku.

No trwają już ok. 2 - 3 miesięcy. Dwie już dawni temu wyszły, inne jeszcze nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności