Skocz do zawartości

Co jak nie AdSense

matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

Na swoich stronach widzę ciekawą sprawę- mianpwicie na kilku stronach nagle zaczęły mi się wyświetlać reklamy harytatywne. Podstrony są tematyczne, kiedyś na nich były ladne reklamy lecz, podejrzewa oczywiscie, mogł ktoś zgłosić brak chęci bycia na tych stronach i google po prostu wyłączyło tam reklamy. Jest to w 100% problem danych podstron i wygląda to na ręczne wycinanie, bo wystarczy że lekko zmienimy adres strony i reklamy momentalnie są. Zastanawiam sie, czy mając spory potencjał dobrych stron nie warto zdywersyfikować zarobki i pójść do konkurencji (onet, wp) czy nawet do jakiejś agencji. Jedyne co mnie trzyma to nadal spore zarobki i szczerze powiedziawszy boję się zaryzykować. Przechodził ktoś z Was do konkurencji a jeśli tak to jak na tym wyszedł?

Na swoich stronach widzę ciekawą sprawę- mianpwicie na kilku stronach nagle zaczęły mi się wyświetlać reklamy harytatywne.

Charytatywne?

Nie miałeś kłopotów z dostępnością serwisu?

Podstrony są tematyczne, kiedyś na nich były ladne reklamy

Co to znaczy "ładne"?

podejrzewa oczywiscie, mogł ktoś zgłosić brak chęci bycia na tych stronach i google po prostu wyłączyło tam reklamy.

A co na to Google? Bo wiesz, oni tam mają support techniczny i może mogliby Ci pomóc...

Zastanawiam sie, czy mając spory potencjał dobrych stron nie warto zdywersyfikować zarobki i pójść do konkurencji (onet, wp) czy nawet do jakiejś agencji. Jedyne co mnie trzyma to nadal spore zarobki i szczerze powiedziawszy boję się zaryzykować. Przechodził ktoś z Was do konkurencji a jeśli tak to jak na tym wyszedł?

Testowałem OnetKontekst i Adkontekst. Lepiej zarabiam w AdSense.

Nie wiem, czego się obawiasz -- wstawiasz na jakiś czas reklamy innego systemu i oceniasz, które zarabiają Ci lepiej. Przecież jak zdejmiesz na 7 dni reklamy AdSense to Ci konta nie zablokują.

Powiem więcej -- nie zablokują Ci nawet wtedy, gdy będziesz wyświetlał na zmianę AS z reklamami, dajmy na to, OK.

A nawet -- nie zablokują jeśli na stronie będziesz mieć reklamy AS i OK jednocześnie, byle było to zgodne z regulaminem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności