Skocz do zawartości

Link jako Button - Gdzie wstawić ANCHOR ?

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

A jedną z większych bzdur jakie przeczytałem na tym forum jest to:
Anchor to chyba najważniejsza czesc linku. Sama ich ilosc nic przeciez nie daja, dlatego tak mi zalezy, zeby to dobrze zrobic.

Możesz linkami w stylu "www.domena.cos" czy "tu" albo obrazkiem itp. zdobyć top 1 wszystko zależy od konstrukcji strony.

@Obexus - to po co wstawiać anchory i dlaczego się o tym wogóle pisze, skoro Twoim zdaniem to nie ma znaczenia. Moim zdaniem Anchor to najwazniejsza czesc linku, poniewaz okresla na jakie slowo, fraze dana strona "poleca" druga strone, linkujac do niej. Anchor jednym slowem okresla w wielkim skrocie zawartosc, strony, do ktorej prowadzi link. Czy to Twoim zdaniem nie ma znaczenia i nie ma wplywu na pozycje w wyszukiwarkach??

W takim razie w jaki sposob strona "pewnego polityka" pojawila sie na pierwszym miejscu wynikow na slowo, ktore nie pojawilo sie ani razu w tresci strony??

Buttony o ktorych caly czas jest mowa, beda uzyte na 5 stronach, ktore stawiam jako zaplecze. Chce tutaj wykorzystac tzw. Anchor PR. Strony zaplecza maja byc "wysoko" na frazy, na ktore pozycjonuje strone docelowa. Wykorzystujac zjawisko Anchor PR, linkujac strone docelowa z mojego zaplecza, strona ta odziedziczy czesc mocy linkow kierujacych do zaplecza na dany Anchor.

Ogolne zjawisko ktorym ja osobiscie kieruje sie przy pozycjonowaniu, to fakt, ze jezeli strona na ktorej wstawiany jest link do mojej strony, na dany anchor pojawia sie wysoko w wynikach wyszukiwania, to moc takiego linka na ten wlasnie Anchor jest wieksza niz link na stronie o wyzszym PR, jednak pojawiajaca sie o wiele nizej w wynikach na dane slowo.

Kazdy ma swoje techniki i nikogo tutaj do niczego nie naklaniam. Zalozylem temat, zeby poznac Wasze opinie.

Co do buttona to finalnie zastosuje profilaktycznie i ALT i TITLE... !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności