Skocz do zawartości

Reklamy (bannery) - stawki wg ilości odsłon

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie: czy reklamy gdzie opłaty pobierane są za ilość odsłon, przykładowo 1000zł = 50zł , są reklamami uzależnionymi od unikalnych odwiedzin? Mówiąc inaczej, co oznacza odsłona w tym wypadku? Patrzę obecnie np cennik Ad netu, fraza "unikalna odsłona" czy coś w tym stylu nie jest nigdzie używane.

Do czego zmierzam?

Otóż zastanawia mnie jeden fakt...jesli te odsłony to nie są unikalne odslony, czyli np ja odwiezając 10 razy tą samą stronę nabijam 10 odsłon, to czy istnieje jakakolwiek mozliwość fałszowania ilości odsłon , polegająca np na pisaniu botów, ktore co 5sek odświeżają mi stronę?

Zastanawiam sie nad tym już jakiś czas. Znając zycie działa to pewnie jakoś inaczej, jesli tak, to jak? Prosze, wyjasnijcie mi , bo chyba to wszystko byłoby za proste jesli jest tak, jak ja piszę :)

pozdro

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Odsłona to odsłona, czyli wyświetlenie podstrony. Przy ofertach sprawdzaj, które strony oferują capping, czyli usługę polegającą na ograniczeniu liczby wyświetleń reklamy na unikalnego użytkownika

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Czyli teoretycznie moze być tak, ze ja kupując powiedzmy 10000 odsłon mojej reklamy tak na prawdę nie trafię do klienta, ale do bota, ktory refreshuje cały czas stronę?

Bo tego przecież ja nie sprawdzę, nie korzystam z pośrednictwa agencji reklamowych, mam dostęp do statystyk jedynie (openx to chyba jest), takze odsłony widze. Reasumując, niezbyt korzystna dla mnie jest chyba ta opcja reklamy, tzn moze być niezbyt korzstna, jesli praktyki o ktorych ja piszę są stosowane.

Przy ofertach sprawdzaj, które strony oferują capping, czyli usługę polegającą na ograniczeniu liczby wyświetleń reklamy na unikalnego użytkownika

Akurat miejsca moich reklam cappingu nie oferują.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Botami bym się tutaj nie przejmował. Przy promocji marki i reklamie świadomościowej jeden kontakt użytkownika z reklamą może się okazać niewystarczający.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Botami bym się tutaj nie przejmował. Przy promocji marki i reklamie świadomościowej jeden kontakt użytkownika z reklamą może się okazać niewystarczający.

Nie chodzi mi o kontakt użytkownika tylko właśnie o jego brak. Jesli odświezanie następowałoby automatycznie, byloby jakoś fałszowane (np teoretycznie jeden koles siedzi sobie caly dzien i robi refreshy) - to moja kasa na reklamę (za ktorą płace wg odsłon) poszłaby w błoto przecież.

Tylko jak mowie, nie wiem czy to jest mozliwe w ogóle, tak sobie troche fantazjuje. Na reklamę i tak nie wydaję majątku jakiegoś ;] ale zawsze to cos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności