Skocz do zawartości

Strona dla uczniów tech. informatycznego.

Oliwier

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczymy jak rozwiniesz stronkę i ją zapełnisz :-)

Sam chodzę do technikum informatycznego i z doświadczenia wiem, że przydałoby się takie kompendium wiedzy z zakresu technika informatyka !!!

Rozwijaj rozwijaj :-)

Pozdrowienia

Również uczę się w technikum informatycznym, fajna inicjatywa. Z tego zakresu nauczania troche informacji brakuje jeszcze w sieci. Pamiętam, że zwłaszcza z Urządzeń Techniki Komputerowej czasami ciężko było znaleźć materiały (a nauczyciel leniwyyyyy, nic nie nauczy).

Tak jak napisałem pomysł fajny, ale wykonanie "ciasne". Fajnym rozwiązaniem byłoby rozwinięcie roli użytkownika, czyli dodawania własnych informacji, źródeł. Taki agregator treści. Takie coś mi się wymarzyło, tak to widzę :)

Edit:

Ale z drugiej strony, jeśli ty trzymasz rękę na pulsie o dodajesz większość rzeczy to masz pewność że są to prawdziwe i sprawdzone informacje. Jeśli rozbudujesz bazę będzie świetnie.

Szczerze to sam o czymś takim myślałem będąc w pierwszej klasie, jednak zabrakło mi zapału.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

@Flanker co do rozwinięcia roli uzytkownika to myśle, że forum nada sie do tego dość dobrze :) Można pozniej wymyślić jakieś specialne rangi bądź nagrody dla bardziej aktywnych. I z forum zamieszczać materiały na stronie głownej, oczywiscie po uprzednim sprawdzeniu.

@FiKaS hmm myśle, że z reklam google coś bedzie mozna wyciągnąć, jeżeli oczywiscie witryna wzbudzi zainteresowanie wiekszej liczby osób.

no Co by CI kolego wypalił projekt, a na zyski się nie nastawiaj, bo szkoda się rozczarować :D

Adsense to wątpie.

Pozdrawiam i nie trać zapału :)

Zawsze powtarzam lepiej jeden skończony projekt niż 3 rozpoczęte :)

stronka taka sobie,

pod względem optymalizacji słaba, brak h1, strongów w inteligentnych miejscach, modu rewritte, atrybutów title i jeszcze kilku innych rzeczy. Bez wprowadzenia powyższych zmian nie masz co marzyć o pozycjonowaniu przez longtail z którego moim zdaniem najłatwiej złapałbyś ruch wysokiej jakości pozwalający wygenerować jakiś tam zarobek.

Na stronie wprowadziłbym płatny dostęp, udostępniłbym powiedzmy 1/3 tekstu za darmo a resztę za sms'a lub ileś tam artykułów za free a potem blokowałbym wejście na stronę i nakłaniał do założenia konta premium za złotówkę.

Z adsense można też pokombinować. Zawsze jakiś ekstra pieniądz by był. Wystarczy wstawić jednostkę linków w lewe menu i mogę dać sobie głowę uciąć że będzie dużo klików. Ponadto standard czyli 336x280 na srodek zlewające się z tłem i nie rażące ostrymi koloromi, wszystko stonowane by wyglądało jak element strony.

Jeśli portal ten traktujesz jako hobby to możesz olać to co napisałem :D. Jeżeli nie to myślę iż na takiej komercjalizacji nie stracisz :)

Pozdrawiam

Piotrek

• 5 tygodni później...

Sorry za post pod postem ale chce odświeżyć temat ;)

Wprowadziłem trochę zmian, zastosowałem się do wielu rad które od was otrzymałem i chciałbym, żebyście ponownie rzucili okiem na moją stronkę i powiedzieli czy w dobrym kierunku idę i co by można jeszcze poprawić.

Planuje wprowadzić konieczność rejestracji, która będzie potrzebna by otrzymać dostęp do wszystkich materiałów i artykułów. Czy to dobry pomysł ?

Wiem, że nie ma jeszcze wielu prac na stronie, ale dodaje tylko swoje grafiki i prace oraz programy, które sam napisałem, nie kopiuje ich z internetu :)

Pozdrawiam.

Edit.

zapomniałem...

Technikum Informatyczne

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności