Skocz do zawartości

Jaką domenę wybrać.

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję założyć forum o tematyce nie związanej z komputerami/internetem.

Jednak mam dylemat jaką domenę wybrać.

Mam do wyboru właściwie kilka.

To nie ma być żadne zaplecze.

Zależy mi żeby domena była jak najlepsza dla użytkowników, pod względem marketingowym i rzecz jasna do pozycjonowania.

Nie mogę zdradzić jaka to będzie tematyka ani jakie konkretnie te domeny mam do wyboru więc posłużę się "aliasem"...

Powiedzmy że chcę założyć forum o garncarstwie...

Zatem jaki typ domeny byłby najlepszy? Mam do wyboru:

forumgarncarskie.pl (w moim przypadku domena o 1 znak krótsza)

garncarze.net/.org/.org.pl/com.pl/net.pl/info (również w moim przypadku domena o 1 znak krótsza)

Dokładnie to opisałem bo to dla mnie bardzo ważne. Licze na dobre rady.

Oczywiście forum polskie będzie;)

forumgarncarskie - ile tu literówek mozna zrobic :)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No cóż...

Ale to nie oto chodzi zabardzo... bo domena będzie inna..

Chodzi o formę...

Równie dobrze mogłem podać forumrolnicze.pl, rolnicy.net/.org/.com.pl..........itd.

No ale widze że ta pierwsza się niebardzo podoba...

A reszta? Nie mogę mieć wszystkich;)

Muszę wybrać jedną:)

Wybierz najkrótszą

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

kazda domene mozna wypozycjonowac moze ulatwisz sobie sprawe i poszukasz jakies domeny 5-6 wyrazowej z koncowka .pl .com ktora jest juz do kupienia za pare groszy na aftermarkecie zawsze jakas przyjemnosc z domeny ktora ma 2-3 lata niz 2-3 tygodnie i wiecej rzeczy mozna z nia zrobic wiem ze mozna isc na latwizna i kupic moje-forum-komputerowe.pl

Tylko że .com jest zajeta.

i .pl też a wymyśleć peelke ciężko.

Z tego co widzę po zaindeksowanych stronach to com.pl w polsce zaraz po .pl miażdży wszystkie inne globalne i funkcjonalne jeśli chodzi o popularność oczywiście.

No cóż... będę musiał się jeszcze zastanowić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności