Skocz do zawartości

Wyszukiwarki to już przeszłość. Nowy katalog AbiLogic na polskim rynku

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie mogę znaleźć sensownej różnicy, między dobrze zmodyfikowanym otwarty.pl mini,

prócz tym, że podczas pobierania danych ze strony tutaj opis się krzaczy..

Póki wielkich zapowiadanych wielkich kokosów, katalog dla mnie nie różni się niczym, od wspomnianych wyżej innych katalogów,

jedynie co może być plusem tego katalogu to szum, o którym jest wspominane we wstępie.

Ale czy to dziś wystarczy by zrobić dobry katalog?

Co do wyglądu, to grafika jest miła dla oka, ale na kolana nie powala.

Nie wspominając także, że tłumaczenie katalogu nie jest skończone.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale to jest lista wpisów w danej pod/kategorii - wejdź w szczegóły. jedynie co budzi moją wątpliwosc to umieszczenie tytułu katalogu/szukarki w każdym TITLE ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mehow, styl wpisów jest wzorowany na rozwiązaniach najlepszych katalogów na świecie takich jak DMOZ czy Yahoo, z dodatkowymi ulepszeniami, takimi jak możliwość dodawania recenzji i ocen witryn oraz istnienie osobnych stron ze szczegółami dla każdego wpisu.

Zgred, tytuł katalogu został umieszczony celowo, zgodnie z zasadami brandingu.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

@mmarek: chłyt malketingowy

@fahofiec: wybacz - ale branding w tym momencie bardziej szkodzi niż pomaga. Nie podlinkuje wpisu, dla ktorego anchor ma w nazwie coś czego nie chce mieć. Katalogi INDEXU mają taka możliwosc ale tego nie uruchamiam. Nikt by mnie nie linkował. Ale to moje osobiste zdanie.

Buduj marke poprzez dawanie użyszkodnikom opcji wrzucania backlinków z klikoma anchorami do wyboru. Ja tak robie i to je to panie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie rozumiem w jaki sposób ma on zagrozić wyszukiwarkom.

Katalog nie jest zagrożeniem dla wyszukiwarek. Ma jedynie, dzięki przyjaznej strukturze kategorii, w przyszłości zapewne bardzo pokaźnej bazie danych zawierającej wysokiej jakości wpisy, przyjaznemu dla oka designowi itd. stanowić alternatywę dla zwykłych serwisów wyszukiwawczych. Chcemy udowodnić i uświadomić internautom, że korzystając z katalogów z prawdziwego zdarzenia można znacznie szybciej i efektywniej odnaleźć poszukiwane serwisy tematyczne niż przez zaspamowane wyszukiwarki. ;)

przy założeniu że właściciel nie schrzani skryptu to INDEXU daje to co piszesz ;) [trąci reklamą ale co mi tam]

przy założeniu że właściciel nie schrzani skryptu to INDEXU daje to co piszesz ;) [trąci reklamą ale co mi tam]

Testowałem Indexu i przyznam, że to świetny skrypt (chyba najlepszy dostępny na rynku). Ale myślę, że w tym przypadku warto docenić to, że AbiLogic oparty jest o autorskie oprogramowanie, zbudowane całkowicie od podstaw przez grupę doświadczonych programistów i rozwijane przez lata. Oczywiście na tym nie koniec, bo katalog wciąż jest i będzie rozwijany i udoskonalany. :)

korzystając z katalogów z prawdziwego zdarzenia można znacznie szybciej i efektywniej odnaleźć poszukiwane serwisy tematyczne niż przez zaspamowane wyszukiwarki
Udostępniliśmy ponadto opcje pozwalające, za niewielką opłatą, odpowiednio wyróżnić wpis, dzięki czemu będzie on wyświetlał się na samym szczycie w wybranych kategoriach
Jak będzie ustalany ranking pozostałych stron?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jak będzie ustalany ranking pozostałych stron?

Wg alfabetu lub wg oceny, ale planujemy zbudować wyjątkowo rozbudowaną (wielopoziomową) i precyzyjną strukturę kategorii, dzięki czemu pomimo olbrzymiej bazy danych w pojedynczej podkategorii najniższego poziomu nie powinno być więcej niż kilka wpisów, które da się objąć jednym spojrzeniem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności