Skocz do zawartości

strony produktów z bazy danych

aladin07

Rekomendowane odpowiedzi

jestem lamerem jesli chodzi o pozycjonerstwo a przede mna utworzenie serwisu z ofertami z pewnej

dziedziny i nie chcialbym zepsuc projektu nim jeszcze powstal

dlatego zapytam wprost (jesli bylo prosze mnie odeslac do odpowiednich postow lub hasel na jakie

powinienem szukac odpowiedzi bo sam nie wiem jakich tresci dotyczy moje zapytanie)

jak nalezy zaplanowac system linkow w serwisie, w ktorym podobnie jak w porownywarkach cen

bedzie kilka tysiecy ofert/produktow (zwal jak zwal)

beda one wyszukiwane wedlug wielu roznych kryteriow

i tu mi sie nasuwaja pytania - czy de facto nalezy stworzyc statyczne strony dla kazdego z produktow

z osobna czy jakis automat powinien byc do tego? czytam na forum jak wielu z Was pisze o wypozycjonowaniu

kilku kilo podstron dla danej domeny i nie wiem czy faktycznie kazdy produkt powinien miec

swoja strone zapisana na serwerze czy tylko generowac ja po wywolaniu linku

np. www.strona/kategoria1/podkategoria2/produkt3.html

watpie czy jesli taka strona nie bedzie fizycznie istniala to gugl na nia trafi choc wydaje mi sie

ze jesli taka strona bedzie istniec, ale nie bedzie podlinkowana z innej na ktorej powinien byc

gugl to tez nie trafi ( prosze napiszcie w czym mam racje a w czym sie myle ) wiec moze to nie ma

znaczenia i znaczenie ma tutaj podlinkowanie z innej strony czy to strony glownej czy strony

jakiejs podkategorii produktow

wiem ze wiele wiedzy z tego forum przede mna ale juz na tym etapie nie moge zrozumiec

dzialania chocby takiego namacalnego zachowania robotow przeszukujacych strony

za moj brak wiedzy przepraszam i wdzieczny bede za kazda podpowiedz

pozdrawiam

Takie strony generowane są dynamicznie - nikt nie poprawia czy tworzy nowych stron, jeśli serwis posiada ich kilka tys.

Zastanów się, czy to forum posiada każdą z 256 tys. podstron?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

wydaje mi sie wlasnie ze nie i teraz juz mam pewnosc ( za odpowiedz dzieki wielkie )

w takim razie jak rozumuje jedynym sposobem zeby robot wyszukiwarki trafil (teoretycznie) na kazda

dynamicznie generowana strone produktu jest utworzenie takiego schematu stron i podstron aby kazda kategoria produktow i same produkty byly podlinkowane?

jesli tutaj dobrze rozumuje to juz na tym etapie bedzie to dla mnie zrozumiale - takze jedynie prosze mi

napisac czy w tej kwestii mam racje

z gory wielkie dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności