Skocz do zawartości

Banowanie domen

kriss1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zaczac tworzyc wlasne zaplecze i mam jedno pytanie odnosnie.

Domyslam ze jesli G zbanuje jakas subdomene to zapewne poleca inne subdomeny a takze sama domena.

A co z innymi domenami na tym samym IP, tez poleca ? bo stawiac kazda domena na innym hoscie to dosc kosztowne rozwiazanie.

Także moga polecieć. Poczytaj o fali banów sprzed kilku miesięcy

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

bo stawiac kazda domena na innym hoscie to dosc kosztowne rozwiazanie.

Jedyne wyjście to postawić całe zaplecze na innym IP niż strona pozycjonowana. Można też zaplecze postawić na darmowym serwerze i tylko podpiąć domenę.

Zabytki w Sandomierzu

Dzieci należy trzymać z dala od Internetu.

Od dzieci Internet głupieje...

Tez zamierzam tworzyc zaplecze na innym ip , wolalbym jednak zaplacic i miec dostep do wszystkich funkcji.I tez nie zamierzam tworzyc smieci ale czasem bany sa za co innego np za uczestnictwo w swl

Hmm, mam 300+ domen na okolo 10 IP.

I wszystko gra dobre - ale raczej bez smieci.

A zbanowali ci kiedys jakas domene ?

Mi zbanowali 30 stron unikalnych na 1 IP - za co? Nie wiem... może za reklamy adsense, bo miałem ich pełno. Więc nie jest mówione, że bany lecą tylko na spam - w większości na spam - z tym zgodzę się. Każda strona inna domena.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Mi zbanowali 30 stron unikalnych na 1 IP - za co? Nie wiem... może za reklamy adsense, bo miałem ich pełno. Więc nie jest mówione, że bany lecą tylko na spam - w większości na spam - z tym zgodzę się. Każda strona inna domena.

U ciebie to moze byc wlasnie tego przyczyna bo miales Adsense na kazdej dlatego jak poszla jedna to tez inne bo tez tam miales a mi bardziej chodzi o to gdy G wykryje jakas domene to czy wtedy idac po ip moze zbanowac pozostale domeny nie polaczone w zaden sposob ze soba

idac po ip moze zbanowac pozostale domeny nie polaczone w zaden sposob ze soba

Ja miałem podlinkowane między sobą + 2 odnośniki do zadbanych stron na które dostałem filtra.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

A zbanowali ci kiedys jakas domene ?
Jane, że tak (czy jest tu ktos z kilkaset domen, ktore jeszcze nie mial bana?
bany lecą tylko na spam - w większości na spam
Zgadzam się, że nie tylko spam jest zbanowane, czasami tylko wielkiego G wie na co ban :)

na serwerze wlasnym mialem stronki i gugiel zbanowal domene1 za rssy - zywcem kopiowane bez mixu, do tego jest 5 innych stron na serwku o innych domenach i nic sie z nimi nie dzieje dalej istnieja, z taka roznica ze sa w innych swlach...

73321314cb3.gif

neon chodzi o jedno ip ale też za nadgorliwość moderatora. mi w lipcu wybanowali około 150 stron. Poleciało wszystko zarówno spamy jak i zwykłe strony. Wszystko jednak co stało na innym ip zostało. U mnie pewnie błedem było linkowanie zaplecza między sobą

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności