Skocz do zawartości

update PR

zoozool

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziś od G dostałem fajny prezent na urodziny.

Kilkanaście moich domen dostało ok +3 dodatkowej wartości PageRank.

Heheh.. z sentymentu na stare czasy jak PR był coś wart normalnie cieszę się jak dziecko :)

Podsumowując:

Kilkanaście nowych domen na których postawiłem skrypty wyszukiwarek nie dostały nic (same linki wewnętrzne).

Nowe domeny z moderowanymi katalogami dostały równo PR3.

Nawet subdomeny dostały PR3.

Stare katalogi bez zmian.

Zero spadków na starych domenach.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Jak to jest że:

- jedna ze stron (nazwijmy X) która, owszem, dała innym kilka linków ale sama otrzymała ze 3x więcej (z wartościowych stron) ma wciąż PR 3 (od dwóch lat chyba)

a

- inna (nazwijmy Y), której z premedytacją znikąd w ogóle nie linkowałem przez ostatni rok i dała wiele linków innym stronom (w tym tej wyżej opisanej) awansowała z PR 3 na PR 4.

Czy ktoś mi może to wytłumaczyć? Obie są w tej samej branży, ta Y (nie linkowana) na pierwszym miejscu pod kluczowym słowem a ta X linkowana na drugim (dlatego tej Y nie linkowałem bo chciałem żeby ta X ją prześcignęła). Czyżby ta nielinkowana przeze mnie otrzymywała naturalne linki o których nie wiem? Jak myślicie? X to strona firmowa a Y to serwis edukacyjno-doradczy.

Google stawia jednak na jakości :D zobaczcie sami jaki PR https://www.seoparty.net/ oczywiście unikalny kontent jak wiecie sami B)

Taaa, nie ma to jak nagradzanie unikalnego contentu... Też mam takie stronki i pr 0 albo n/a, a jakieś śmieciówki po 2 czy 3... Chyba algorytm na przyznawanie coraz mocniej kuleje.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

U mnie zmiany dość przewidywalne, jedynym zaskoczeniem jest moja pierwsza 7. Z nowych stron tylko jedna się załapała na jakiś PR.

U mnie na małowartościowych stronach więcej spadków o 1 niż wzrostów. Na stronach, na których troszkę mi zależało wzrost +1/+2

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

U mnie na małowartościowych stronach więcej spadków o 1 niż wzrostów. Na stronach, na których troszkę mi zależało wzrost +1/+2

No widzisz jakie Google jest mądre :D

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Wydaje mi się, że jak strona miała wcześniej PR 3 i następnie dała innym tylko 5 linków z różnych podstron a sama pozyskała ze 30 linków ze stron o PR 2, PR 3, to teraz powinna mieć min. PR 5. Nie ma jednak tylko dalej PR 3. Czy google może pisało coś ostatnio o tym, że przestali zajmować się PageRank'iem? Bo hula jak chce i na mój rozum bez sensu.

A może to jest tak, że strona z PR 3 nie otrzyma wyższego dopóki nie pozyska kilku linków ze stron o wyższym PR niż ona sama ma?

A jak inna dostała 20 tys linków z SWL lub z zakupu na innych serwisach to jaki powinna mieć PR?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Google stawia jednak na jakości :D zobaczcie sami jaki PR https://www.seoparty.net/ oczywiście unikalny kontent jak wiecie sami B)

No Tomku muszę Ci przyznać rację ;)

Tak oczekiwałem na ten update z ciekawości co powie Google na postawione przeze mnie unikalne miniserwisy - tematyczne, kilka podstron no i co 10ta dostała PR1, reszta pr0 ;) a treść 100% uniq i dobrze linkowana :)

No Tomku muszę Ci przyznać rację ;)

Tak oczekiwałem na ten update z ciekawości co powie Google na postawione przeze mnie unikalne miniserwisy - tematyczne, kilka podstron no i co 10ta dostała PR1, reszta pr0 ;) a treść 100% uniq i dobrze linkowana :)

Co wy wiecie o unikalnej treści ;)

Tu jest kupa wielka kupa treści i jaki pr ma :)

https://www.e-weblink.com/statistic.php

Nie ma jak dobre teksty na stronie oczywiście minimum 5k znaków i unikalny oczywiście.

do siego :)

---edytka--

tu tez sama unikalna treść i kiepskie pr :)

https://www.seodopalacz.pl/statystyki.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności