Skocz do zawartości

Filtry stron z reklamami AdSense

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Czy filtry które złapały strony działające w AdSense mogą być mocniejsze i dłużej trwające? Tak mi się wydaje na podstawie potężnych filtrów kilku moich stron. Zdaje się ze nawet we wskazówkach opcji ponownego rozpatrzenia zgłoszenia Google pisze o tym że dla stron z AdSense argumenty podawane we wniosku o zdjęcie filtra muszą być mocniejsze niż w przypadku stron bez reklam. Tylko jeżeli tak, to nie bardzo rozumiem o co wtedy chodzi. Bo przecież jeżeli na danej stronie łamany jest regulamin AdSense to na to mają inne sposoby niż filtr. Treść strony musi być bogatsza, jeżeli ktoś wyświetla AdSense?

co najwyżej ci konto z adsense zblokują jak się okaże że otoczenie reklamy jest niezgodne z ich regulaminem

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

co najwyżej ci konto z adsense zblokują jak się okaże że otoczenie reklamy jest niezgodne z ich regulaminem

Otóż strony przecież łapią rowniez filtry właśnie za przesyscenie strony reklamami Adsense, a nie tylko za linki, przeoptymalizowanie itp. W regulaminie Adsense nie ma punktu, ktory mowi o tym, ile mozna na jednej stronie wstawic kodow Adsense. Wrecz nieraz w samym koncie Adsense sugerują, żeby wstawić więcej niż jeden kod, czego doświadczyłem osobiście. Poza miesięcznym raportem zarobków otrzymałem informację, że aby zwiększyć swoje przychody, sugerowane jest wstawienie kolejnego kodu z reklamami.

Niestety jest też druga strona medalu. W internecie pojawia się masa stron tzw. "Made for Adsense", gdzie nawet 90% strony zapchane jest reklamami Google. Za takie coś niestety strony łapią filtry a nawet strona może zostać wykluczona z indeksu Google.

Poniżej wstawiam cytat z angielskiego Forum poświęconemu Google i karach Google za lamanie ich postanowien.

Google Penalty - Thin Affiliates and "Made for Adsense" sites

It's a well known fact that Google dislikes affiliate sites with thin content and the same applies to "made to Adsense" sites. Always make sure affiliate sites have quality original content if you don't want to get them filtered out of the search results when someone completes a Google spam report. We have had personal experience of affiliate sites acquiring a Google penalty, so don't spend time and money on SEO on such sites without the right content.

Apropos tego co sugeruje, to usunięcie reklam Andsense ze strony i zgloszenie strony do re-inclusion. W powodzie najlepiej napisac, ze jestes swiadomy tego, za co dostales filtr i ze usunales jego przyczyne, czyli nadmierna ilosc reklam Adsense ze strony. Wiele ludzi pisze tutaj o tym, ze zgloszenie strony nic nie daje. Nie jestem w stanie tego potwierdzic ani zaprzeczyc ale zawsze lepiej zglosic, niz to olac :)

Otóż strony przecież łapią r
owniez filtry właśnie za przesyscenie strony reklamami Adsense, a nie tylko za linki, przeoptymalizowanie itp. W regulaminie Adsense nie ma punktu, ktory mowi o tym, ile mozna na jednej stronie wstawic kodow Adsense. Wrecz nieraz w samym koncie Adsense sugerują, żeby wstawić więcej niż jeden kod, czego doświadczyłem osobiście. Poza miesięcznym raportem zarobków otrzymałem informację, że aby zwiększyć swoje przychody, sugerowane jest wstawienie kolejnego kodu z reklamami.

Jak to nie ma określone ? Na stronie nie można umieścić więcej niż 3 jednostki reklam i 3 jednostki linków, zresztą nawet jak umieścisz więcej to się one nie wyświetlą, chyba że zastosujesz jakiś trick.

W regulaminie Adsense nie ma punktu, ktory mowi o tym, ile mozna na jednej stronie wstawic kodow Adsense.

(...)

Poniżej wstawiam cytat z angielskiego Forum poświęconemu Google i karach Google za lamanie ich postanowien.

(...)

W powodzie najlepiej napisac, ze jestes swiadomy tego, za co dostales filtr i ze usunales jego przyczyne, czyli nadmierna ilosc reklam Adsense ze strony.

Acha, czyli lepiej czytac jakies angielskie fora, niż regulamin. I już poradnictwo na forum można uprawiać.

A ja się zapytam - dlaczego "najlepiej napisac, że jesteś swiadomy tego"? "Tego" - czyli czego? Ale jeszcze bardziej jestem ciekaw czym poparte jest taka sugestia (własne doświaczenia? 'jakies angielskie fora'?).

W regulaminie Adsense nie ma punktu, ktory mowi o tym, ile mozna na jednej stronie wstawic kodow Adsense.

(...)

(...)

W powodzie najlepiej napisac, ze jestes swiadomy tego, za co dostales filtr i ze usunales jego przyczyne, czyli nadmierna ilosc reklam Adsense ze strony.

Acha, czyli lepiej czytac jakies angielskie fora, niż regulamin. I już poradnictwo na forum można uprawiać.

A ja się zapytam - dlaczego "najlepiej napisac, że jesteś swiadomy tego"? "Tego" - czyli czego? Ale jeszcze bardziej jestem ciekaw czym poparte jest taka sugestia (własne doświaczenia? 'jakies angielskie fora'?).

Puntku Regulaminu mowiacy o ilosci dostepnych reklam na stronie mi umknal. Jednak skoro tak dobrze go znasz to mozesz chyba potwierdzic, ze w tym regulaminie wiekszosc to punkty zwiazane z tym, czego nie wolno robic i to napisane w taki sposob, ze na upartego do wszystkiego mozna sie doczepic.

Przeciez pisalem, ze doswiadczenia z filtrami za Adsense nie mam. Monopolu na racje tez nie mam. Nie mialem zamiaru sie madrzyc tylko dac jakas wskazowke, o ktorej czytalem. Akrtykul, ktory przytoczylem jest dostepny w calosci tutaj -> Google Penalty . Mam sporo stron i zalapalem sie juz na inne kary Google o ktorych jest mowa w tym artylule. Stad sadze, ze sugestie w nim zawarte maja jakas wartosc. Nie Chcecie brac tego pod uwage to nie... nikogo do tego nie zmuszam. Na tym forum niestety 95% postow przeczy innym opiniom na tym forum. Od tego ono chyba wlasnie jest. Zeby wymieniac doswiadczenia i poglady na tematy zwiazane z pozycjonowaniem i optymalizacja stron www.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności