Skocz do zawartości

Tani transfer

mb

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakies ciekawe oferty z tanim transferem

(albo najlepiej bez zadnego limitu transferu)?

Potrzebowalbym 100-200GB miesiecznie minimum.

Pojemnosc wystarczy 500mb.

Dobrze byloby gdyby to byl jakis reseller ale zwykly hosting tez moze byc. . To chyba wszystkie istotne parametry, jesli cos wiecej trzeba to sie dopytam.

pozycjonuj.png

1. nie ma czegoś takiego jak brak limitów (abstrahując od ofert "łacze twoje rób co chcesz")

2. a juz napewno nie w przypadku TAK dużego transferu.

3. Jesli to ma byc pod download lub jakis statyczny html to na pewno znajdziesz, jeśli tyle potrzebujesz na serwisy oparte na php/sql to masz duże szanse, że cie wyrzucą. ja swego czasu wybrałem oferte z 100GB transferu i wywalili mnie po chyba 2 dniach :lol:

1. nie ma czegoś takiego jak brak limitów (abstrahując od ofert "łacze twoje rób co chcesz")

Ja wlasnie chyba znalazlem taka oferte :P Nawet w Polsce :) I to powazna firma/instytucja. Normalne wirtualne serwery. A jak podpisze z nimi umowe to mnie nie wywala - proste :P Co najwyzej przytna mi przepustowosc chociaz niewyobrazam sobie to w przypadku serwerow wirtualnych. Jeszcze zobacze co i jak bo moze zle przeczytalem oferte lub jest jakis haczyk :lol:

a serwer ma byc na php + baza (wlasciwie dowolna). I cos mi sie zdaje ze jednak to 300GB to nie starczy :) Zawadalajace jest w sumie dopiero cos kolo 1TG :) Z drugiej strony wrzucenie wszystkiego do xmla lub xhtmla i keszowanie cssow powinno pomoc. Jeszcze bede pracowal nad tym transferem bo obecnie to bywa ze jest 100GB na tydzien i wzrasta :)

pozycjonuj.png

100GB na tydzien wychodzi

14GB na dzien

580MB na godzine srednio a w szczytowych godzinach pewnie 2-3 razy tyle

zeby tyle przepchac trzeba tylko dla ciebie lacze 1,5Mb w szczycie 3-5Mb co kosztuje w polsce baaardzo duzo mysle ze minimum 600zl za 1Mb symetrycznego lacza a gdzie serwer i admin :lol: wiec jezeli znajdziesz konto za kilkaset zlotych to masz nikle szanse ze to bedzie chodzic

do 1TB to trzeba dobrego dedyka nie jakies smieci no limit same php i sql ostro zapychaja cala maszyne

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

cóż, nie chciałem cie zniechęcać tylko przedstawić polskie realia, i w ogóle realia hostingowe. obys się nie przejechał.

z twoimi wymaganiami to prędzej czy później wykopia cię na dedyka... o ile nie ugotujesz im serwera na wejściu :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności