Skocz do zawartości

Ku przestrodze - złodziejstwo na potęgę !

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chodzi o rozliczanie a o znalezienie wyjścia, zapożyczanie się jest akurat chyba jednym z najgorszych. Chodzi również o dywersyfikację dochodów jak i sensowne zarządzanie finansami żeby w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła bo to nie musi być kradzież, jest mnóstwo sytuacji w życiu które wymagają płynności finansowej.

A co do kradzieży niema ona nic wspólnego z Polską czy Polskością takie sytuację zdarzają się na całym świecie i naprawdę nie wycierajcie sobie za każdym razem jak coś jest nie tak mordy Polakami. Niestety większość złych rzeczy na tym świecie możemy po prostu przypisać ludziom jesteśmy najgorszym szkodnikiem na tej planecie.

Właśnie dlatego wole plastikowe pieniądze ... a w Kraku znajomi patrzą na mnie jak na głupiego kiedy proszę kelnerkę w knajpie o to aby uwzględniła przy rachunku, że płacę kartą po czym cała ekipa rzuca na stół rożne nominały, a kurteczki wiszą na krzesłach, wieszakach itp. czasami kelnerka ma mnie w d...e (tak to jest z centusiami nie lubią Warszawiaków) więc wywiązuje się "dyskusja" (okazuje się że to ja robię problem chodź poinformowałem o płatności kartą przed zamówieniem) bo ona nie może cofnąć paragonu z kasy, a policzyła wszystkich razem na jednym z płatnością gotówką i to są Krakowskie minusy płatności kartą - oczywiście pomijam porządne lokale, w których nie ma problemu. Ogólnie bezpieczniej nosić przy sobie niskie nominały nie więcej niż 50 zł ja taką metodę stosuje i chodź ze dwa razy ukradziono mi portfel to szybkie zablokowanie kart powodowało, że portfel magicznie się odnajdywał :). Wprawdzie na nowe karty musiałem poczekać parę tygodni (szczególnie te z USA) to nie doznałem większego uszczerbku na kieszeni.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

to jest moja wina ale nie tylko moja. Nie da sie ukryc, ze gdyby nie bylo takiego zlodziejstwa w tym pieknym kraju to bym nie mial takiego problemu.
2 miesiące i dwa razy mnie okradli: miesiąc temu urząd skarbowy - podwójny podatek, podwójny vat, narobiłem dlugów, żeby to zapłacić bo klienci jak to klienci nie zaplacili, w tym miesiącu tacy sami złodzieje, tylko tym razem nie oficjalnie ;]

Uwielbiam takich Polaków nic już nie będę pisał bo by mnie zlinczowali.

Współczuję. Ja od kiedy pamiętam jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie kradzieży i niektórzy śmieją się nawet widząc, że nawet na moment nie odłożę torebki obok. Ale po Waszych historiach będę jeszcze bardziej uważać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności