Skocz do zawartości

Ku przestrodze - złodziejstwo na potęgę !

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co, tylko ja nie zamykam drzwi od mieszkania jak idę do sklepu

Mojej mamie okradli mieszkanie jak wyszła na imieniny. Niestety, zauważyli to sąsiedzi z góry, którzy postanowili wykorzystać okazję, a potem kilka dni balowali. To dla mnie wystarczająca przestroga tym bardziej, że ktoś już kiedyś próbował się wkraść do nas na siłę nawet jak byliśmy w domu (my po jednej stronie drzwi, a on po drugiej siłując się z nimi).

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli co, tylko ja nie zamykam drzwi od mieszkania jak idę do sklepu, albo zostawiam bagaż na lotnisku znikając pozwiedzać okolicę? :-) Zbytnio panikujecie.

W poprzedniej pracy nie zamykałem biura na klucz, nie zamykałem też szaf ani biurka. Jak było włamanie, to wszystkie drzwi do biur na piętrze wyłamane, szafy rozbite, w biurach bajzel. Tylko u mnie nietknięte. Wyglądało to podejrzanie. :D

Eksperyment Discover.pl

Mi chatę okroili dwa razy. Raz nawet jak spaliśmy spacerowali po mieszkaniu (przez uchylony balkon). A drugi raz po prostu wykopali drzwi balkonowe pod nieobecność.

Sprzedawczykiem jak się okazuje był kumpel, z którym spędziliśmy dzieciństwo na jednym podwórku (pośrednio się do tego przyznał).

EDIT:

Człowiek, który tego dokonał, w ciągu 7-8 dni opier****ł kilkadziesiąt mieszkań na jakieś 40k zł.

Wszystko przebalował w Warszawce w ciągu paru dni.

@Buncol, w Dublinie co 30minut jest komunikat żeby nie zostawiać bagażu bo zabiorą i zniszczą, ale kto by się przejmował takimi komunikatami.

@Lexy, to może przeprowadzka do spokojniejszej dzielnicy. Chyba że cały Olsztyn jest taki.

@Qbexus jeżeli ktoś miałby mnie okraść to i tak to kiedyś zrobi, ale ja przynajmniej nie będę się wkurzał gdy mi bagaż zniknie, a ni też nie będę się specjalnie denerwował zostawiając go.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

MMP, przeprowadzam się w lutym, więc zobaczymy jak będzie się mieszkało na nowym osiedlu ;-) Szczerze mówiąc to tam chyba bardziej będę się obawiała włamań, bo mieszkania są nowe, więc mogą kusić jak już większość je urządzi :/

MMP nie rozsądnie się zachowujesz - ale śmiem twierdzić, że to dla tego, że jeszcze dużo przed Tobą, a mało za Tobą :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Jeszcze apropo polskiej natury :D

Niecale 2 miesace temu wlamali sie do mojej sasiadki - emerytki - z parteru, poniewaz nie miala niczego "wartosciowego" to zlodzieje wymontowali jej okap kuchenny i kuchenke gazowa. Sasiadki wtedy nie bylo (szpital) i na szczescie przyszla do niej jej corka podlac kwiatki - sploszyla zlodzei jak probowali wyniesc kuchenke przez okno na parterze... w bialy dzien ! I co ? polak potrafi :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ptaq, to kwestia prawdopodobieństwa, szansa na to że ktoś mnie okradnie jest identyczna jak w wypadku gdybym ciągle nosił rękę na portfelu, trzymał bagaż zawsze przy sobie. Bagażu nie ubezpieczam latając samolotem to będę go pilnował, są ciekawsze rzeczy do roboty, ale przyznaje Ci rację, ja jestem nierozsądny, zawsze ;-)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

intru nie ma co dramatyzowac nic to nie da. Na przyszłosc trzeba uwazac , osobiscie rzadko mi sie zdarza miec przy sobie wiecej jak 300 zeta. Wszystko opłacam raczej przez net. Chętnie bym sie pozbył tylko karty bankomatowej na podpis i zamienił na jakas chipowa

Nie można popadać w skrajność. Trzeba zachować zdrowe środki ostrożności. Mi ukradli telefon 2 razy, łączne straty to ponad 3000zł + lista numerów + czas. Teraz wiem, że telefon zawsze trzyma się w kieszeni w spodniach, ale nie przyszło mi do głowy żeby go jakoś ukrywać czy ubezpieczać :D

Dziewczyny muszą szczególnie uważać na torebki w klubach. Moim koleżanką ukradli je już z kilkanaście razy. A jak już napisałem coś o torebkach to dodam, że nie rozumiem po co im te torebki. Do klubu idzie się tańczyć a nie na wybieg mody :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności