Skocz do zawartości

Ku przestrodze - złodziejstwo na potęgę !

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

To i tak robią przed wyjściem do klubu. A w klubie zazwyczaj jest takie światło, że trudno ocenić te ich starania.

Ps. a Wam po paru piwkach aż tak dużą różnice robi czy ma pod sobą 0,5 cm czy 1cm pudru? ;) Liczy się chyba coś innego i nie mam na myśli charakteru ;););)

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lexy - a jaka to dzielnica w Olsztynie jest taka niebezpieczna ? Złodziejstwo w mieszkaniach to chyba raczej musi być ktoś z okolicy, bo w sumie nigdy się z tym nie spotkałem, samochody kilku znajomym pociągneli nawet z garażu pod domem ale zeby coz z mieszkania zgineło to trudno mi sobie wyobrazić.

Z reszta co można z domu ukraść ? Zmywarke ? Telewizor ? Monitor ? Komputer ?

U mnie za system alarmowy robi sąsiadka z parteru która chyba nic nie robi tylko przesiaduje w oknie ;)

Jak o 4 w nocy wyjdą dziewczyny to nawet na następny dzień jest w stanie powiedzieć ile ich było i o której poszły ;)

Taka sąsiadka to skarb ;)

Liczy się chyba coś innego i nie mam na myśli charakteru ;)

Kurwiki w ochach ????

@Qbexus jeżeli ktoś miałby mnie okraść to i tak to kiedyś zrobi, ale ja przynajmniej nie będę się wkurzał gdy mi bagaż zniknie, a ni też nie będę się specjalnie denerwował zostawiając go.
Rozumiem ze softu na serwerach/komputerze tez nie aktualizujesz bo po co ? ;)

a tutaj przestroga;

https://www.facet.wp.pl/kat,1007899,wid,106...,wiadomosc.html

pozycjonuj.png

Lexy - a jaka to dzielnica w Olsztynie jest taka niebezpieczna ?

W jednym przypadku Jaroty (Boenigka), w drugim Zatorze. Co do samochodów to znajomemu ukradli spod bloku na Warszawskiej, więc dzielnica chyba nie ma większego znaczenia.

//edit:

Zatorze kilka razy, bo sąsiadkę z dołu okradli kilka razy. Główny podejrzany - sąsiad :/

Z takimi sąsiadami, a raczej z takim sąsiadem jakiego mam, nie jest bezpiecznie :/ Były już z nim różne dziwne historie, m.in. kiedy chciał wyważyć własne drzwi siekierą. Zawsze jest najlepiej zorientowany w tym kto kiedy gdzieś wyjeżdża.

Tacy trafią się w każdym mieście i na każdej dzielnicy. Olsztyn ogólnie jest bardzo fajnym miastem i zawsze miałam nadzieję na to, aby tu mimo wszystko zostać ;-)

Dziś złodzieje w sklepie wyjęli mojej mamie kosmetyczkę z torebki. W środku było trochę pieniędzy, bonów, dokumenty i karta debetowa! Szczęście w tym takie, że mama poszła do kasy i zauważyła otwartą torebkę i stwierdziła brak kosmetyczki. Drugie szczęście, że byłem w domu i wiedziałem gdzie są jej wszystkie dane dot. karty. Szybki tel. i w ciągu 10 minut kartę zablokowałem! Złodzieje byli na tyle sprytni, że znaleźli wśórd dokumentów jej zamaskowany kod PIN (Nie wiem jak dobrze zamaskowany). W każdym razie udało im się zwinąć 2x200zł (po wcześniejszych dwóch nieudanych próbach zwinięcia 500zł). Na koncie było ponad 10tys. a saldo z debetem wynosiło 20tys. Nigdy nie zapisujcie numeru PIN, nigdzie. Jeśli go maskujecie to zróbcie to dobrze. Zazwyczaj bank dostarcza instrukcję jak to zrobić, np. poprzez ukrycie w fikcyjnym numerze telefonu. Np. masz PIN 8759 to wśród zapisanych numerów dodajesz numer Jacek Poliglota i tel 0800348759 Zło-dziej [do wiadomości administracji - co za bzdura z tą osobą domniemaną, wiem co piszę] się nie zorientuje, że tam masz numer PIN. Jakby nie zbieg okoliczności to byłoby nie wesoło, a tak w sumie skończyło się na stracie półmiesięcznej kwoty, stresie i stracie czasu (jeszcze trzeba wyrobić nowe dokumenty);)

Zapisać PIN to prawie jak rozdac pieniądze ;) Jednego numeru to można sie jakoś nauczyć.

Mi tam bank nigdy nie informował jak ukryc pin , ukryłem go sam w zwojach mózgowych jak na razie podobno nie ma metod wyciągania z stamtąd bez mojej zgody :yes:

Przy bankomatach czesto są kamery , a bankomat był blisko miejsca kradzieży może chłopaki sie uwiecznili.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności