Skocz do zawartości

Pozycjonowanie tego samego IP

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

A ja kupie domenę

lol.krakow.pl

i bedę miał

lol.cba.pl

To jest różnica, przecież to też "dwuczłonowa" domena? Co do kolegów to może się znajdzie 5 gdzie każdy mi udostępni subdomenę. Szkoda mi tej 100, bo to będzie stracona kasa jeśli strona, która ma być pozycjonowana nie wypali.

Nikt mi nie odpowiedział dlaczego nie można na darmowych, przecież zrobię stronę na yoyo.pl, cba.pl, lua.pl ... Każda ma inne IP.

Tak wspominam 2004 i 2005 rok... wtedy domeny nie były tak tanie, a hosting też trzymał wyższą cenę i jakoś nie było marudzenia, że nie ma się pieniędzy na serwer czy domenę. Teraz domeny są tak tanie, że aż wstyd pisać, że "szkoda kasy".

Tylko ile wtedy tego było potrzeba?? :D sztuka no może dwie :D a dziś :)

Nikt mi nie odpowiedział dlaczego nie można na darmowych, przecież zrobię stronę na yoyo.pl, cba.pl, lua.pl ... Każda ma inne IP.

chcesz odpowiedzi to ci ja dam

jak gugiel zbanuje cała domene yoyo.pl, cba.pl, lua.pl to ty tez dostaneisz po łapkach

jak właściciel yoyo.pl, cba.pl, lua.pl sprzeda domene - to tez dostaniesz po łapkach

jak właścicielowi yoyo.pl, cba.pl, lua.pl nagle spodoba sie twoja nazwa, to tez ja stracisz

natrudzisz się, namęczysz się a nic z tego nie bedziesz miał,

jak stawiasz na swoich domenach, to mozesz byc pewny jednego - nikt ci tego nie zabierze i jak cos spieprzysz to tylko do siebie beziesz mogł miec pretensje

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Oki rob jak chcesz ale abys pozniej nie płakał bo zaplecze tez trzeba linkowac i czym starsze tym lepsze, a na darmówkach to daleko nie zajedziesz, a bierz pod uwagę, iż wielu włąścicieli stron juz wie ze samo postawienie strony to nie wszystko, a wypozycjonowanie coraz wiekszej ilosci fraz wymaga troche wysiłku i KASY i to coraz wiekszej KASY

a na chwile obecna cena domeny, taniego serwera to nie sa koszty zabójcze dla kieszeni

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

jak właścicielowi yoyo.pl, cba.pl, lua.pl nagle spodoba sie twoja nazwa, to tez ja stracisz
Jakieś przykłady takich działań? Wybacz ale można powiedzieć że też reprezentuje pewną formę darmowego hostingu i jakoś nikomu żadnego forum nie zabrałem... A więc nie przesadzajmy z takimi wnioskami... no chyba że masz jakieś konkretne przykłady.
jak gugiel zbanuje cała domene yoyo.pl, cba.pl, lua.pl to ty tez dostaneisz po łapkach
Raczej wątpie aby google zbanowało cała domenę... czemu? Ponieważ cześć serwisów w takim yoyo.pl nie jest stawianych przez dzieci które stawiaja pierwsze kroki w branży interntowej... przez co wątpie aby łamały w jakimś znaczącym stopniu wytyczne google :)
Weźmy ze yoyo.pl padnie, jeśli będę miał kopie przeniosę portal na inną domenę. Kolega mi mówił, że dla google ważniejsza jest treść od uników.
No jasne że treść jest ważna jednakże wraz z utratą adresu tracisz coś takiego jak BL czyli linki prowadzące do Twojej strony przez co nowy adres będziesz musiał linkować od początku.

Ogólnie ja bym tak jak wszyscy polecał Ci jednak skorzystać z domen jak i płatnych hostingów. Zasada jest jedna... płacisz to wymagasz a na darmowych hostingach możesz tylko "prosić".

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

ja także uważam, że własna domena jest lepsza. Tym bardziej, że można juz domeny kupić po 90 groszy.

Co do ip to jak już pisałem niejednokrotnie. Nie wierzę, że inne ip na domenie podwyższa moc linka prowadzącego z takiej strony podpiętej pod domenkę ale za to odseparowuje twoje zaplecze i minimalizuje ryzyko że ci zbanuja wszystkie strony na serwerze jak leci.

Jak masz 10 stron to możesz kupić domenkę czy domenki i je na nowo linkować ale jak masz dedyka i 1000 takich stron zapleczowych to by była porażka na maksa.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Tym bardziej, że można juz domeny kupić po 90 groszy.

To na pierwszy rok, a za rok 100zł.

Mówię o yoyo i reszcie na star jak przejdzie, będę sukcesywnie przenosił na płatne hosty (jak zauważę, że to coś daje).

Mam jeszcze pytanie PR, zależy od uników czy od unikalnej treści na stronie?

A, że tak się podepnę pod dyskusję - ile na ogół stawiacie serwisów zapleczowych na jednym IP? Ja góra 2-3, ale jak tak ostatnio obserwowałem konkurencję i rozmawiałem ze znajomym z branży to stwierdził, że to trochę paranoiczne co robię, bo spokojnie na jednym IP można postawić z 5-7 zapleczówek, kwestia tego aby to były zapleczówki wysokiej wartości, nie śmietniki, tak aby nikt się do tego nie czepił....

tourpages_baner.png

Tym bardziej, że można juz domeny kupić po 90 groszy.

To na pierwszy rok, a za rok 100zł.

nie przesadzaj zobacz ile odnowienie jes na ovh

kolejna sprawa masz rok aby domena zarobiła na siebie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Witam,

Mam kilkanaście domen... narazie na jednym IP ...

Czy zakup tanich serwerów w klatka.pl, 8p.pl itd... po ok 40-50zł na rok to dobre rozwiązanie na zaplecze?

Na każdym takim serwerku postawiłbym po 4 domeny na zaplecze...

Przy zapleczach w ilości kilku nawet nie trzeba się rozdrabiań na różne IP w przypadku korzystania z firm hostingowych, gdzie google na danym IP zindeksowało już setki stron. Przy wzajemny linkowaniu pomaga m.in. inne IP aby zmniejszyć podejrzenia o sztuczne linkowanie ale wystarczy do tego podejść z głową.

Sam pomysł poprawny. Nawet w ramach jednej firmy możesz dostać dla siebie kilka adresów IP, tylko trzeba pisać do supportu i pytać.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zakup tego jest zawsze dobrym rozwiązaniem szczególnie jak myślisz przyszłościowo i nie uważasz pozycjonowania jako chwilowe hobby bo akurat jest na topie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności