Skocz do zawartości

Kupienie domeny

radek350

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić domene od prywatnej osoby. Kupil ja na home.pl za 1zl. Chcialem sie zapytac czy jesli kupie od niego ta domone powiedzmy za 50zl to place tylko jemu na jego konto bankowe czy jeszcze moze jakies pieniadze dla home.pl ? aha i waznosc tej domeny uplywa 28 stycznia czyli jak teraz ja bym kupil to bede musial pod koniec stycznia przydluzyc i zaplacic 120zl? bardzo prosze o odp

Prócz 50zł dla sprzedającego będziesz musiał jeszcze odnowić do 28 stycznia domenę w home.pl czyli dodatkowe 120zł brutto.

Nie zapomnij oczywiście dokonać cesji danych Abonenta domeny na swoje.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

niestety wydaje mi sie, ze nie mozna "wziasc" opcji we www.who.is jest napisane "no option" . mam takie male przeczucie ze jezeli teraz bym jej nie odkupil od wlasciciela za te 50zl to wtedy jakis serwis powiedzmy dropped.pl przejal by ja i chcac ja kupic zaplacilbym wiecej :) moze ktos mi poradzi co mam w tej sytuacji zrobic?

Skoro pisze "no option" to aktualnie domena ta nie ma opcji więc możesz założyć.

Jednak jeżeli na prawdę zależy Ci na niej to nie kombinuj tylko zapłać te 50zł a potem za odnowienie ew. dogadaj się jakoś z aktualnym właścicielem domeny.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności