Skocz do zawartości

PageRank

Reklama

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych w pozycjonowaniu.

Mianowicie czy dodawanie linka mojej strony o PR=2 do stron o PR mniejszym niz 2 obniza pozycje mojej strony?

Zwiększa? czy nic nie daje?

Jak to jest dokładnie, prosze o odpowiedz fachowców

Tak, wiem po sobie, i był jeden też test chyba na forum, ze ilosć linków wychodzacych wpływa na pozycję w SERP.

@Gugsen - w pytaniu chodzilo raczej o cos innego. Nikt nie pytal o linki wychodzace...

Reklama. Dodawanie swoich linkow do stron o nizszym PR nie zmniejszy nigdy Twojej pozycji. PR w tej chwili nie ma juz praktycznie zadnego znaczenia. Jest to w tej chwili juz tylko zielony paseczek, ktory cieszy pozycjonera gdy PR rosnie.

Szukajac miejsca na swoj link, mozna sie sugerowac PR strony, jednak najwazniejsze jest to (przynajmniej moim zdaniem), zeby strona byla powiazana tematycznie z Twoja strona. Np nie wskazane jest dodawanie linka na stronie z bielizna, do strony warsztatu samochodowego, poniewaz te strony nie maja ze soba nic wspolnego. Link taki tez nie ma praktycznie zadnej "mocy" a wrecz moze zaszkodzic Twojej stronie. Ja np sprawdzam tez jak wysoko na slowo, na ktore pozycjonuje, pojawia sie strona, na ktorej chcialbym zdobyc link do mojej strony.

Ogolnie poczytaj troche to forum. Tutaj znajdziesz bardzo duzo waznych wskazowek, jak rozpoczac przygode z pozycjonowaniem.

hehe dobre. Powinno się w dowcipach znaleźć

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 1 rok później...

To prawda o tym szkodzeniu, bo teraz już z perspektywy czasu , poczytałem i pobawilem się co nie co i..

zauważyłem ,że szkodzi zbyt duża ilość linków do innych stron. Za duża ilość , a zwłaszcza linków nietematycznych obniża PR.

Kiedy na stronie o PR=3 dodałem kilka linków sprzedanych na allegro, mój PR spadł do 0.

Jak wywaliłem te linki to po jakimś czasie PR znów wróciło do 3.

przypadek? czy zasada?

Tak, wiem po sobie, i był jeden też test chyba na forum, ze ilosć linków wychodzacych wpływa na pozycję w SERP.

Z całym szacunkiem, ale w życiu nie zauważyłem takiej zależności w praktyce... Chyba, że zrobiłeś farmę albo jakiś zbieg okoliczności...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności