Skocz do zawartości

Jak szacować ruch?

smut

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad pewną kwestią. Pomijając święta, dni wolne, dni bez prądu itp,. Co bierzecie pod uwagę - narzędzia, pozycje, czarna kula, fusy - przy szacowaniu oglądalności danej strony po wypozycjonowaniu na określone pozycje. Otóż, być może brakuje mi doświadczenia, być może moje metody są niedokładne, ale często moje prognozy mijają się (czasem dość znacznie) z realnymi osiągami.

Czy kierowanie się Google AdWords i Alexy jest skuteczne? Czym się sugerować, a co odrzucić?

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chodzi mi o szacowanie ruchu jeszcze przed pozycjonowaniem - to raz. Po drugie - interesuje mnie sposób w jaki taki system np. xannstat (jeśli już przy nim jesteśmy) to robi. Tak czy inaczej, thx za próbę pomocy.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Dokładnie tego nie określisz. Dużą roę gra tu tematyka i rodzaj strony oraz na jakie frazy się pozycjonujesz. Prawidłowo dobrać frazy które jesteś w stanie wypozycjonować to także sztuka.

Kolejna sprawa to sam serwis. Jak jest beznadziejnie zrobiony i ma więcej linków systemowych niż tekstów to możesz być nawet top1 a porzytek z tego marny.

Dobry title i description to podstawa i nie tylko dla botów bo nie tylko na takim ruchu jak piszesz ci zależy.

Jak widzisz to nie jest taki prosty proces mieć odwiedziny i trzeba trochę popracować nad stronką

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dzięki za odpowiedź. Z tym, że mi na razie nie chodzi o żadne akcje na stronie - tylko jakiś algorytm, który pozwoli określić ilość unikalnych użytkowników z Google.pl po wypozycjonowaniu danych fraz. Czyżbyście korzystali jedynie ze swojego doświadczenia?

Xann, czy to są uszczypliwości na siłę? Zauważ słowo szacować oraz (w domyśle) pojęcie statystyka.

Możesz także odpalić testową kampanie w Google AdWords.
- no właśnie brałem to również pod uwagę.

smut to żadna uszczypliwość ale sam pomyśl logicznie , gdyby coś takiego można by było zrobic to na bank by już to było w milonach kopi ,

miedzy wejściami z adwords a wejsciami z czystych winików jest kosmiczna różnica wiem coś o tym bo nie jedno krotnie jestem tu i tu

Marketing internetowy dla firm

Jest tylko jedno takie narzędzie jest to uwaga mózg ;)

Posiadają go wszyscy korzystać z niego potrafi nie wielu. Wiele tematyk przyszłościowych da się przewidzieć ale trzeba śledzić newsy i je dokładnie analizować. Drugą sprawą jest dobranie keywordów coraz częściej jedno czy dwu wyrazowe hasła dają mniejszy ruch niż bardziej skomplikowane zapytania. Generalnie analiza, statystyka, badania i fusy od kawy.

smut to żadna uszczypliwość ale sam pomyśl logicznie , gdyby coś takiego można by było zrobic to na bank by już to było w milonach kopi ,

miedzy wejściami z adwords a wejsciami z czystych winików jest kosmiczna różnica wiem coś o tym bo nie jedno krotnie jestem tu i tu

- hmm, to komplikuje sprawę. Miałem nadzieję, że znajdę coś o co będę się mógł oprzeć.

w jaki sposób możesz oszacować ze jutro Polacy będą chcieli szukać w internecie pralki marki amika ? - równie dobrze możesz rzucać kością albo wyciągac losy z czapki

Takich dokładnych danych nie oszacuję ale mogę oszacować kiedy jest wzmożone wyszukiwanie produktów sezonowych np. nart czy jak wyglądają trendy na stronie edukacyjnej.

Dzięki adwords mogę mieć bardzo zbliżoną liczbę wyszukiwań nawet pralki amica.

Dzięki adwords mogę mieć bardzo zbliżoną liczbę wyszukiwań nawet pralki amica.

zbliżona ?

no to przeprowadź test 10 statystyk na rynku i powiedz mi która z tych 10 ma prawdziwe wartości

smut ludzie od adsa od dawna poszukują złotych keyłordsów które generują największy ruch co sie przekłada na najwiekszy zarobek ale jak sam wiesz te najwieksze frazy typu hotele, bielizna czy tez telefony komórkowe sa nie do przejścia na dzień dzisiejszy wiec przeszli na ilośc w niszówkach a nie na jakośc jednej frazy

No to xann jak Ty oszacujesz orientacyjną ilość wejść ?

nie szacuje bo mi to jest do niczego nie potrzebne , takie czynniki jak orientacyjna ilość wejść czy też punkt odrzuceń na stronie to zwykła strata czasu

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności